Kabzior Posted April 22, 2004 Report Share Posted April 22, 2004 Przeglądając zawartość swego twardziela przypadkowo natknąłem się na ciekawy podręcznik US Army dot. "Military Operations in Urban Terrain" (MOUT) czyli operacji wojskowych na terenie zurbanizowanym. Nie pamiętam już skąd go ściągnąłem więc wrzuciłem na serwer. Sądzę że część materiałów w nim zawartych może się przydać do asg. Miłej lektury :) http://www.kabzior5.webpark.pl/ch5.pdf Link to post Share on other sites
Misiek Posted April 23, 2004 Report Share Posted April 23, 2004 http://www.urbanoperations.com/ podręcznik iście zacny - onegdaj będąc na Wędrzynie i gaworząc z kapitanem tam urzędującym pokazałen mu cześć tego podręcznika. Po czym on uśmiechnął się, otworzył szafę pancerną po czym wyjął "taki sam ale inny" podręcznik, tylko napisany w formie skryptu i po polsku :) Link to post Share on other sites
Foka Posted April 26, 2004 Report Share Posted April 26, 2004 Kabzior, to co Ty wystawiles to chyba tylko 5ty rozdzial calegopodrecznika? :) Link to post Share on other sites
Kabzior Posted April 26, 2004 Author Report Share Posted April 26, 2004 :) pewnie tak, mowie sam nie pamietam skad to mam ale pewnie tylko 5 rozdzial bo on sie skupia wlasnie na MOUT. Pozniej poszperam gdzies moze znajde cala nazwe tego podrecznika. Link to post Share on other sites
Spetsnaz Posted April 28, 2004 Report Share Posted April 28, 2004 Fajnie, tylko ja mam podręcznik specnazu i w nim bardzo podobne obrazki oraz treść :) cekawe kto od kogo sciągał :D Link to post Share on other sites
Gromowiec Posted January 14, 2005 Report Share Posted January 14, 2005 cze chlopaki mozecie mi napisac jaki sprzet jest potrzebny do mout??? pozdro Link to post Share on other sites
Okruch Posted January 14, 2005 Report Share Posted January 14, 2005 Granaty. Dużo. Ostry wzrok i świadomość trzeciego wymiaru. Dobra łączność. Dobry buddy. Nawet kilku Nakolanniki. Eotech. Link to post Share on other sites
dzikki Posted January 14, 2005 Report Share Posted January 14, 2005 cze chlopaki mozecie mi napisac jaki sprzet jest potrzebny do mout???pozdro Tzn ? Do "strzelanek" w budynkach potrzebujesz kasku,dobrych rękawic, nakolanników i kominiarki. To powinno cię zabezpieczyć od podstawowych zagrożeń. Link to post Share on other sites
Zgedi Posted January 14, 2005 Report Share Posted January 14, 2005 cze chlopaki mozecie mi napisac jaki sprzet jest potrzebny do mout???pozdro Dobry,o malym kalibrze.A tak ogolnie to sie powiedziec nie da bo to juz raczej indywidualna sprawa kto co wezmie na akcje do miasta. Link to post Share on other sites
Gromowiec Posted January 14, 2005 Report Share Posted January 14, 2005 Raczej chodzilo mi o sprzet ktory uzywa sie w walce w miescie na prawdziwym polu walki a nie na strzelankach. Link to post Share on other sites
dzikki Posted January 14, 2005 Report Share Posted January 14, 2005 Raczej chodzilo mi o sprzet ktory uzywa sie w walce w miescie na prawdziwym polu walki a nie na strzelankach. To na drugi raz precyzuj pytanie. Może tutaj coś znajdziesz : http://www.biggerhammer.net/manuals/mcwp3-35.3/toc.htm Link to post Share on other sites
Gromowiec Posted January 14, 2005 Report Share Posted January 14, 2005 Postaram sie lepiej precyzowac pytania. :lol: dzieki dzikki Link to post Share on other sites
Recommended Posts