Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam,

poszukuję pasa nośnego do M4, z tymże potrzebny jest mi pas raczej do działań w terenie, a nie zawieszenie taktyczne do CQB.

Głównym wymogiem, który musi spełniać pas jest poszerzona cz i najlepiej miękka część przechodząca po ramieniu, chodzi o wygodę przy długotrwałym noszeniu. Co polecacie, gdzie mogę coś takiego upić i co najważniejsze, jak szybko (potrzebny jest do 28 IV)

Pozdrawiam

Bartek

Szaszlykowi chodzi o taki pas z poszerzeniam zeby wygonie sie go nosilo i nie uciskal,nie tarl np. w kark. Nie wiem czy mozna cos takiego dostac.Moze powinienes sie udac to jakiejs krawcowej a ona to zrobi szybciutko i tak jak chcesz.Drogo chyba nie wyjdzie a jak dostarczysz materialy to jeszce taniej.Albo uszyj sam.

no więc mogę ci polecić założenie jakiejś miękkiej gąbki na pasie powinno pomóc ewentualnie na to naklej izolkę żeby się nie ślizgało powiino pomóc

to taka improwizorka jęsli chciałbyś lepszego rozwiązania to proponuje pas od torby turystycznej zwykle się sprawdzają jak możesz załatw sobie z toreb moro WP nakładkę na pasek podobne są mocowane do RPK

to tyle z mojej strony

hooyah,

Proponuje niesmiertelny GP. Czyli General Purpose z Viet Namu. ZIelony na karabinczyki, szeroki, miekka bawelna. Sam go uzywam. Swietny pas, chcesz- podesle ci fotki. NIe trudno az tak o niego. Wrzunac ci sie nie bedzie, to gwarantuje. Nosili na tym wszystko co sie dalo, demobagi, claymore bagi, M60 i inne takie tam.

pozdrawiam

kapral

Polecam pas nosny od rkm PK. Pas jest ogolnie podobny do tego od kbk AK (troche dluzszy), ale ma on taka specjalna szeroka wkladke "na ramie", wykonana z grubej skory, obietej miekkim plotnem od dolu - mozna na tym nosic naprawde grube kilogramy...

Ja kupilem swoj na allegro za 15 pln w stanie magazynowym.

Ja rowniez szukalem czegos takiego ( czesto mozna zobaczyc zdjecia Zydow z M4 lub M16 na takich pasach i troche im pozazdroscilem ;) ). W koncu swoj po prostu zrobilem z 2 pasow, jakie sa w pokrowcach na maski p-gaz ( slonie ). Pasy te sa szerokie, mocne i dosc miekkie. Jak narazie calosc spisuje sie doskonale - moja emka wazy 4,5kg i jakos nigdy nie narzekalem. Maski z chlebakami do nich to ok 7zl za sztuke, wiec calosc wychodzi dosc tanio. Jak bede mial czas wrzuce jakies foty.