elvis1991 Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 (edited) Witam Wczoraj zakupiłem http://www.taiwangun.com/shop,show,177 Wrzuciłem do GB BoreUp Systemy od m16, z dyszą oczywiście do mp5 oraz gumkę hop up Guardera sprężyna seryjna JG. Na seryjnych częściach kulki latały tragicznie czyt. haos wielki:) Po wymianie problemem jest słaby zasięg (przed też nie był za dobry). Dodam, że przy regulacji hopa ciężko ustawić cokolwiek, bo albo lecą kulki w dół albo w niebo. Czy lufa seryjna może być aż tak kijowa? Czy może jest to sprawa cylindra typu 0? Pozdrawiam Edited April 18, 2009 by elvis1991 Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 Witam Wczoraj zakupiłem http://www.taiwangun.com/shop,show,177 Wrzuciłem do GB BoreUp Systemy od m16, z dyszą oczywiście do mp5 oraz gumkę hop up Guardera sprężyna seryjna JG. Na seryjnych częściach kulki latały tragicznie czyt. haos wielki:) Po wymianie problemem jest słaby zasięg (przed też nie był za dobry). Dodam, że przy regulacji hopa ciężko ustawić cokolwiek, bo albo lecą kulki w dół albo w niebo. Czy lufa seryjna może być aż tak kijowa? Czy może jest to sprawa cylindra typu 0? Pozdrawiam Wyczyść lufę, pochwal się jakich kulek używasz i czy dysza, którą kupiłeś do BU jest chociaż do BU czy zwykła ? I główne pytanie - czy dysza którą teraz masz, jest takiej samej długości co stockowa ? Quote Link to post Share on other sites
elvis1991 Posted April 19, 2009 Author Report Share Posted April 19, 2009 Lufa - wyczyszczona. Kulki G&G 0,2g Dysza dedykowana do BU, bo niby jak miałbym wepchnąć zwykłą do głowicy cylindra o powiększonej średnicy. Długości nie sprawdzałem, ale chyba jest duże prawdopodobieństwo, że dysza seryjna jest takiej samej długości do dedykowana. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 (edited) Jaką długość lufy masz? Bo jeśli masz cylinderek 0 a krótką lufę więc wiesz co dalej robić :). Albo po prostu cięższe kulki. Edited April 19, 2009 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
Blitz_IM Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 Długość lufy wew (mm) 230 mm ( na Taiwanie pisze :)) według mnie może to być zły stosunek mocy do długości lufy = zastosuj cięższe kulki :D Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 Długości nie sprawdzałem, ale chyba jest duże prawdopodobieństwo, że dysza seryjna jest takiej samej długości do dedykowana. Duże prawdopodobieństwo ? A sprawdź sobie obie długości dokładnie, suwmiarką, wiec, że nawet różnica 0,5mm długości to bardzo dużo. Quote Link to post Share on other sites
elvis1991 Posted April 20, 2009 Author Report Share Posted April 20, 2009 Wczoraj zmieniłem bebechy na seryjne (cylek 2)- nagle kulki nie dochodzą (2-3 strzały potem muszę magiem ruszyć itd.). Wrzuciłem lufę km head 363mm gumkę jakąś km heada którą znalazłem w moim "złomowisku", dystanser został od guardera. Zasięg jak zasięg taki sam ale rozrzut też do kitu:/ Dziś zmierzę dyszę, i powiem co i jak. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 Wczoraj zmieniłem bebechy na seryjne (cylek 2)- nagle kulki nie dochodzą (2-3 strzały potem muszę magiem ruszyć itd.). Wrzuciłem lufę km head 363mm gumkę jakąś km heada którą znalazłem w moim "złomowisku", dystanser został od guardera. Zasięg jak zasięg taki sam ale rozrzut też do kitu:/ Dziś zmierzę dyszę, i powiem co i jak. No jak rozrzut jest do kitu to chyba świetnie, bo to pociąga za sobą dobra celnośc ;-). Quote Link to post Share on other sites
Blitz_IM Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 Kolega ma coś w stylu bursta jak w CSie :D Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 Kolega ma coś w stylu bursta jak w CSie :D On trzyma precrurę i gumę KM Head'a na "złomowisku" - współczynnik lansu w górę ;-). Quote Link to post Share on other sites
Blitz_IM Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 Widać, że doswiadczony maniak-serwisant. :wink: Quote Link to post Share on other sites
elvis1991 Posted April 20, 2009 Author Report Share Posted April 20, 2009 Kultury to niektórym brakuje... Poradziłem sobie z problemem. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
raku Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 Można by się dowiedzieć co było przyczyną, żeby wiedzieć co robić w przyszłości z podobnym problemem? Pozdrawiam Raku :) Quote Link to post Share on other sites
Blitz_IM Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 Dokładam się do pytania. Jestem ciekaw jaki zasięg i moc ma Twój nabytek ;> Quote Link to post Share on other sites
DazO Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 Również jestem ciekaw szczególnie że innym w przyszłości może pomóc ;-) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 Pewnie niewymiarowa dysza, styk komora<<dysza to dość newralgiczne miejsce w replice, przez wzgląd na wiele chyba jasnych czynników - tutaj jak wspomniałem pewnie złej długości dysza, albo pęknięta/obrzygana gumka smarem. Składając BU zresztą trzeba rozciągnąć O-ring głowicy tłoka , bez tego czasami tez może być kiepsko - tak czy inaczej powodów jest zbyt wiele i wróżę teraz z fusów, ale może coś wywróżę :mrgreen:. Quote Link to post Share on other sites
elvis1991 Posted April 21, 2009 Author Report Share Posted April 21, 2009 (edited) Więc tak, wymieniłem komorę na komorę CA, gumkę na Systemy bo Guarder był trochę zjeżdżony plus lufa KM skrócona na tokarce (trochę spaliłem sprawę bo zapomniałem że te lufy są teflonowane, nie wiem czy się nie będzie łuszczyć czy coś). Bebechy od Scara CA (cały GB) plus sprężyna 140% PDI. Zasięg ujdzie. Celność 0,2g - pod koniec czasem się rozlatują na boki, 0,25g - bardzo dobra. Przepraszam, że rozwiązałem problem w ten sposób, ale z założenia bardziej chodziło mi o same mp5 (jak najtaniej), bo i tak wnętrze miałem wymieniać co nie co - trochę bebechów trochę miałem w zapasie. Więc nie wiem czy moje mp5 trafiło się takie, że w seryjnej konfiguracji strzela jak aeg'i za ~100zł tyle, że tyci dalej niesie. Więcej zdarza się takich przypadków? Edited April 21, 2009 by elvis1991 Quote Link to post Share on other sites
DazO Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 Więc tak, wymieniłem komorę na komorę CA, gumkę na Systemy bo Guarder był trochę zjeżdżony plus lufa KM skrócona na tokarce (trochę spaliłem sprawę bo zapomniałem że te lufy są teflonowane, nie wiem czy się nie będzie łuszczyć czy coś).Bebechy od Scara CA (cały GB) plus sprężyna 140% PDI. Zasięg ujdzie. Celność 0,2g - pod koniec czasem się rozlatują na boki, 0,25g - bardzo dobra. I o taką odpowiedź mi chodziło ! Ale może spróbuj z kulkami 0,23g - jeśli pod koniec 0,2g się rozchodzą ale masz daleki zasięg a 0,25g masz bardzo dobrą sądzę że będą idealne. Przepraszam, że rozwiązałem problem w ten sposób, ale z założenia bardziej chodziło mi o same mp5 (jak najtaniej), bo i tak wnętrze miałem wymieniać co nie co - trochę bebechów trochę miałem w zapasie. A kto ma do ciebie żal ? ;-) Więc nie wiem czy moje mp5 trafiło się takie, że w seryjnej konfiguracji strzela jak aeg'i za ~100zł tyle, że tyci dalej niesie. Więcej zdarza się takich przypadków? A od kiedy z chinolami jest inaczej? :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Blitz_IM Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 ogólnie JG 'niby' ma dobre bebechy oprócz komory hpu i lufy :) według mnie to była wina tej - niedosyć, że krótkiej, ale też nie precyzyjnej lufy :) to w kwestii rozrzutu, a co do zasięgu, to może coś z komorą?? najważniejsze, że wszystko działa, PS: bebzole od jakiego SCARa włożyłeś (firma) :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
elvis1991 Posted April 22, 2009 Author Report Share Posted April 22, 2009 hehe CA:) kupiłem swego czasu SCAR'a i było ok itp pizga jak szalony, zasięg duży (360fps). Z czasem jednak zaczęła mi przeszkadzać jego waga. Stąd zakup mp5. Zawsze uwielbiałem peem'y ale no zrażała mnie krótka lufa, teraz wiem, że nabrałem doświadczenia które zastępuje mi długą lufę ;) . Dziś czy jutro postaram się zmienić cały GB na seryjny plus PDI 140%, komorę gumkę i lufę zostawię i powiem jaki efekt. Może przyda się tym co myślą tylko o wymianie np komory itp. Także napiszę co i jak po w/w zmianie Quote Link to post Share on other sites
Blitz_IM Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 Długa (a raczej krótka) lufa to nie problem kupujesz tłumik G&G albo jakiś inny w wersji SOCOM (o tak ten najlepiej się prezentuje przy replikach :)) i wsadzasz dłuższy badyl do środka :D Ogolnie zajefajnie wygląda MP5 w wersji NIE-SD z dokręconym tłumolem ;> pozdro Quote Link to post Share on other sites
elvis1991 Posted April 22, 2009 Author Report Share Posted April 22, 2009 No to kwestia gustu (ukrywanie lufy). Mi chodzi by broń była naprawdę krótka;) a nie wyglądała na nią;] Zrobię mp5 dam znać co i jak;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts