Demo666 Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 Taki kolimator: http://www.a1optic.com/default.html Przednia soczewa się przemieściła. Nie wiem jak się dobrać do tubusa, ani czy wogóle można. Nie ma kropki, ale podejrzewam, że jest to związane z brakiem współosiowości soczewek. Czy ktoś toto rozbierał? Jak się dobrać to przedniej soczewy. Trzeba bić szybkę? Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 Pytanie podstawowe: Ile to to kosztowało? Czy jest sens dłubać? Jak tak to na 90% z obu końców są albo wkręcone albo wciśnięte tuleje "zamykające" tubus. Na 99% są założone na klej. Więc czeka Cię naprawdę niezła zabawa. "nóż/piłka" z żyletki i milimetr po milimetrze naprzód... I tu nasuwa się znów pytanie zadane na początku... ;) Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 Myślę, że spróbować można, w końcu i tak jest zepsuty, najwyżej bardziej się go zepsuje - o ile się komuś chce. Ale chyba lepiej oszczędzić sobie czasu i kupić nowy, na ASGShopie mają taki typ King Arms za 120 jakoś, dobra jakość za rozsądną cenę. Quote Link to post Share on other sites
Demo666 Posted April 19, 2009 Author Report Share Posted April 19, 2009 Pytanie podstawowe: Ile to to kosztowało? Czy jest sens dłubać? Zdaję sobie sprawę, że nawet jak uda się odpalić kropkę to jej skolimowanie może być prawdziwym wyzwaniem. Liczę się z wydatkiem i to nie problem. Ale to dla mnie sprawa honoru- odpalić to cholerstwo :) Czyli co...1 stronę w imadło, drugą w kombinery i heya ho? Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 Z tymi kombinerami i imadłem to bym sobie poczekał na tzw. ostateczne podejscie ;) Bierzesz żyletkę, nożyczki i wycinasz na "tnacej krawędzi" ząbki i tak zrobioną "piłkę" próbujesz wcisnąć pod "nakrętkę". Jak sie uda to powoli cierpliwie lecisz po obwodzie odcinając nakrętkę od tubusa. A i jeszcze jedno: przetnij żyletkę na "pół" i piłkę rób tylko z jednej "połowki". Znaczy mozesz z dwóch zrobic ale chodzi o to żeby była dość "wąska". Quote Link to post Share on other sites
Demo666 Posted April 21, 2009 Author Report Share Posted April 21, 2009 Zdaję sobie sprawę, że nawet jak uda się odpalić kropkę to jej skolimowanie może być prawdziwym wyzwaniem. Liczę się z wydatkiem i to nie problem. Ale to dla mnie sprawa honoru- odpalić to cholerstwo :) Czyli co...1 stronę w imadło, drugą w kombinery i heya ho? Na razie dałem chłopakom z pracy. Mają się pobawić palnikiem, cokolwiek to nie znaczy. Moga styrać budę bo od razu potem spolerują i dadzą na galwanizernię do czernienia. 3majcie kciuki :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts