Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

kolimator padł

Recommended Posts

Pytanie podstawowe: Ile to to kosztowało? Czy jest sens dłubać?

Jak tak to na 90% z obu końców są albo wkręcone albo wciśnięte tuleje "zamykające" tubus. Na 99% są założone na klej. Więc czeka Cię naprawdę niezła zabawa. "nóż/piłka" z żyletki i milimetr po milimetrze naprzód... I tu nasuwa się znów pytanie zadane na początku... ;)

Myślę, że spróbować można, w końcu i tak jest zepsuty, najwyżej bardziej się go zepsuje - o ile się komuś chce.

Ale chyba lepiej oszczędzić sobie czasu i kupić nowy, na ASGShopie mają taki typ King Arms za 120 jakoś, dobra jakość za rozsądną cenę.

Pytanie podstawowe: Ile to to kosztowało? Czy jest sens dłubać?

Zdaję sobie sprawę, że nawet jak uda się odpalić kropkę to jej skolimowanie może być prawdziwym wyzwaniem. Liczę się z wydatkiem i to nie problem. Ale to dla mnie sprawa honoru- odpalić to cholerstwo :) Czyli co...1 stronę w imadło, drugą w kombinery i heya ho?

Z tymi kombinerami i imadłem to bym sobie poczekał na tzw. ostateczne podejscie ;)

Bierzesz żyletkę, nożyczki i wycinasz na "tnacej krawędzi" ząbki i tak zrobioną "piłkę" próbujesz wcisnąć pod "nakrętkę". Jak sie uda to powoli cierpliwie lecisz po obwodzie odcinając nakrętkę od tubusa.

A i jeszcze jedno: przetnij żyletkę na "pół" i piłkę rób tylko z jednej "połowki". Znaczy mozesz z dwóch zrobic ale chodzi o to żeby była dość "wąska".

Zdaję sobie sprawę, że nawet jak uda się odpalić kropkę to jej skolimowanie może być prawdziwym wyzwaniem. Liczę się z wydatkiem i to nie problem. Ale to dla mnie sprawa honoru- odpalić to cholerstwo :) Czyli co...1 stronę w imadło, drugą w kombinery i heya ho?

Na razie dałem chłopakom z pracy. Mają się pobawić palnikiem, cokolwiek to nie znaczy. Moga styrać budę bo od razu potem spolerują i dadzą na galwanizernię do czernienia. 3majcie kciuki :)