Blitz_IM Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 Witam z góry proszę o "nie opieprzanie" mnie za ten temat bo czytałem resztę wypowiedzi o magazynkach. A więc do rzeczy :) Czy istnieje coś takiego jak real-cap do Minimi?? chodzi mi o magazynki typu: 100rd oraz 200rd Czy jeśli chcę pozostawać "w zgodzie z naturą" to muszę używać tych cholernie wypadajacych i obcierających mi ręce STANAGów, dzięki, którym i tak daję "0" wsparcie drużynie?? PS: jest jeszcze opcja wsypania do boxa tylko pewnej ilości kompozytu to wiem , ale przez te chrząstanie w pudle nie czuję się dowartościowany :mrgreen: PS2 Chciałbvm poznać opinie posiadaczy tej repliki (M249 albo innych "support gunów") biorących udził w tego typu rozgrywkach :wink: dziękuję Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 24, 2009 Report Share Posted April 24, 2009 Wystarczy chwilę poświęcić magazynkowi i zasypuje się go 200 kulkami i nic nie chrzęści i nie chrobocze. Quote Link to post Share on other sites
Soman Posted April 24, 2009 Report Share Posted April 24, 2009 STANAG - Standarization NATO Agreement. Jest to porozumienie, nie rodzaj magazynka. Quote Link to post Share on other sites
Silk Posted April 24, 2009 Report Share Posted April 24, 2009 Kup kontraktowy pokrowiec po taśmie od minimi ten w woodlandzie. Wypełnij tak, żeby cała elektronika się zmieściła i dajmy na to 250 kulek (nie wszystkie kulki poda do końca) Silk, ST10 Quote Link to post Share on other sites
Blitz_IM Posted April 24, 2009 Author Report Share Posted April 24, 2009 Myślałem jeszcze o zasilaniu z krótkiego magazynka do M16 ("Wietnamskiego") typu Hi cap o pojemności 190 BB i zrobieniu to tak jak napisał Hubius, tylko sęk w tym czy taśma z nabojami, ktora miałaby mi to wszystko zakryć nie będzie za bardzo "przesunięta" w lewo. 2, gdzie dostanę taki magazynek - pokrowiec na taśmę?? czy tylko do upolowania na alledrogo jest?? Quote Link to post Share on other sites
Silk Posted April 24, 2009 Report Share Posted April 24, 2009 Na allegro przeważnie. Kumpel do MINIMI Classic Army - kupił takie pokrowiec i zrobił magazynek :) Lecz, jeżeli nie masz dostępu do takiego cuda to zrób to ze stockowym magiem. A.d. taśmy, moim zdaniem nie :) PS: Nie Hubius lecz Silk :) Nie wiem jak zrobić, żeby zmienić ksywę :) Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted April 24, 2009 Report Share Posted April 24, 2009 Nie istnieje cos takiego jak "real cap" do Minimi, pomijajac oczywiscie magazynki pudelkowe do M4. Quote Link to post Share on other sites
Blitz_IM Posted April 24, 2009 Author Report Share Posted April 24, 2009 O własnie o taką odpowiedź mi chodziło :) Dziękuję, Co do "zwykłego" boxa 200rd postanowiłem obkleić go w środku jakąś tjkaniną, która by tłumiła szelest kulek. Co wy na to?? :D Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted April 24, 2009 Report Share Posted April 24, 2009 Pracochlonne, a magazynek i tak pozostaje grawitacyjny, i nie wystrzeli 200 kulek w jednej serii. Jak juz obklejasz, to czyms piankowo-sztywnym tak, zeby od razu limitowac pojemnosc do 200 kulek. I lepiej nie robic tego na stale, tak, zebys mogl wyjac przy sprzedazy lub przed jebanka. Tak naprawde nie ma idealnego rozwiazania w Minimi w tej kwestii. Najlepsze sa chyba mid-capy. Quote Link to post Share on other sites
Blitz_IM Posted April 24, 2009 Author Report Share Posted April 24, 2009 Z tym pomysłem o piance/tkaninie to chodzi raczej tylko o samo "nie wydawanie dźwięku :)" gdy amunicji jest mało (dajmy te 250 BB). Pomajstruję zobaczę jat to wygląda: A co do strzelanek-jebanek to i tak staram się ograniczać ilość wykorzysywanego ammo: serie 2-5 strzałowe (zasilałem z Hi Capa od 30rd M4/16 standardu NATO - STANAG :) pasuje :D) Quote Link to post Share on other sites
Corey Posted April 30, 2009 Report Share Posted April 30, 2009 Posiadam magazynek do minimi ten na 1200bb z CA - jest tak zrobiony że można wsypać np 200bb i nie grzechocze jak standardowy hi-cap - fakt że jak komuś zależy i się postara to może z niego zrobić grzechotkę ale w normalnym trybie poruszania jakoś już nie. Dodam że magazynek nie jest obklejany, wyciszany itp - on już taki jest - jego konstrukcja. Nie widziałem przerabianego maga ale się nad tym zastanawiałem mając juz w ręku swój magazynek - porównując duży magazynek to sporo części należy mocno pokroić - jeden zły ruch... Czasem warto dać więcej za sprawdzony element niż przepłacić za dochodzenie do istniejącego już modelu / satysfakcji i frajdy w to nie wliczam - to inna sprawa :mrgreen: / Quote Link to post Share on other sites
gcze Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Ja tam zapchałem magazynek od repliki folią bezbelkową i kartonem tak że nie da się wsypać więcej niż 200-250 kulek dzięki temu nie grzechocze. Polecam to rozwiązanie bo bez tego ocipieć można z tą grzechotką :-) Quote Link to post Share on other sites
woytaz2 Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 Podobnie. Do wnętrza włożyłem wyciętą na kształt maga piankę tapicerską i wykleiłem ścianki od strony pokrywy maga cienką pianką. Jest cicho. Quote Link to post Share on other sites
sztykiel Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 Jedynym wyjściem jest wrzucić do pudła 200 jat twierdzili przedmówcy Broń wsparcia ma za zadanie zasypać przeciwnika ogniem Jeśli spełnia te wymogi to nic tylko srać po dziurach Kiedy reszta może wycofać się na z góry wyznaczone pozycje Quote Link to post Share on other sites
Vorox Posted November 2, 2009 Report Share Posted November 2, 2009 Mam ten sam problem i użycie midów do M nie jet tak dobre.... Jeśli na imprezie jest przelicznik 2:1 to Minimi ma tylko 2x więcej kulek - a to boli. Pracuje nad 'midem do minimi' - 200 - 300 kulek na sprężynie. Efekty będą czasie tygodnia - dam znać a jak wyjdzie podrzucę pomysł. Quote Link to post Share on other sites
HoHoL Posted November 2, 2009 Report Share Posted November 2, 2009 Co to znaczy przelicznik 2:1 ? W stosunku do oryginału czy w stosunku do karabinów szturmowych ? Jeżeli to pierwsze to normalna sprawa i nie ma co boleć bo minimi ma tak czy siak 6 razy więcej ammo od szturmówki. Pojawia się coraz więcej milsimów gdzie w ogóle stosunek BB do real ammo jest 1:1. Natomiast jeżeli w stosunku do karabinów szturmowych to jeszcze nie słyszałem o milsimie na takich zasadach. Quote Link to post Share on other sites
Vorox Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 (edited) Pisałem jedynie o stosunku pojemności mid-capa do M-ki do często spotykanych low-capów. Nawet gdy porówna się 100 z mida do 30 z real-capa to i tak nie jest to, jak dla mnie, zadowalające. Edited November 5, 2009 by Vorox Quote Link to post Share on other sites
HoHoL Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 Ale przecież na milsimach przeliczniki są względem realnej ilości ammo. Jeżeli org wprowadza ustalenia 2:1 czyli do broni szturmowej low cap (60 kulek) to automatycznie do minimi masz 400 kulek. Chyba nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts