Marek Kiljan Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Tak jak w temacie, na ile ogniw nastawić ładowanie baterii 10,8V? mam ładowarkę mikroprocesorową ale na niej nie ma opcji 9 ogniw tylko 8 lub 10. Proszę o szybką odp. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Ja bym radził na 8... Osobiście ładowałem 9,6 ustawieniem na 7 celli i działała bez zarzutu, natomiast nie ryzykowałbym ustawienia na więcej niż ma. Poza tym to jest ładowarka mikroprocesorowa, więc powinna sobie poradzić ;). Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted May 1, 2009 Author Report Share Posted May 1, 2009 Dzięki:) Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Producent tej ładowarki przewiduje 2 tryby ładowania akumulatorów 9-ogniwowych: 8 ogniw i 1000 mA lub 10 ogniw i 500 mA Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted May 1, 2009 Author Report Share Posted May 1, 2009 Dałem 8 celi i 500mA i się naładowało:P Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Podejrzewam, że chodzi Ci o ładowarkę Batimexu, masz o niej topic na forum. Ogólnie bateria naładowała się ale nie do końca. Znajomi, którzy mają tę ładowarkę ładują 10.8 na 10 celli i baterie na tym nie cierpią i ładują się ok. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts