Maku Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 Mam pytanko do osób które rozkładały tą replikę: Jak wymontować lufę zewnętrzną?? Zdjąłem RIS'y i utknąłem, nie mogę zlokalizować żadnych śrubek a zarówno lufa trzyma się w korpusie jak i zespół muszki nie chce się ruszyć z miejsca:/ Będę wdzięczny za radę. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kneipenterroristen Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 (edited) Wybijasz tylni pin, rozkładasz, wyciągasz lufe wraz z komorą. A muszka zapewne trzyma się na malutkim imbusie, spójrz pod spodem. ;-) EDIT: Wróć! pochrzaniło mi się, że Tobie chodzi o lufe wewnętrzną... A więc zdejmij RISy, muszkę, odkręć deltaring i wyciągnij lufę. Wsio co trzeba zrobić. Edited May 4, 2009 by Kneipenterroristen Quote Link to post Share on other sites
yroli Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 Przy okazji:da się przełożyć kable do kolby? Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 Zależy od typu kolby. Ale da się... Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 Co do demontażu frontu. Wybijasz sworzeń trzymający ucho paska przy muszce. Wykręcasz mały imbusik co pod nim siedzi. Wybijasz dwa kołki w podstawie muszki. Ściągasz muszkę. Zdejmujesz RISy. Bierzesz klucz do dokręcania tarczy w kątówce i odkręcasz delta ring. Znaczy ten pierścień. Wyciągasz lufę zewnętrzną. Gotowe. Kable da się przełożyć zawsze. Kwestia jaką masz kolbę. No i kable z przodu zwykle są za krótkie na tył więc trzeba je wymienić na dłuższe. Niemniej generalnie "się da". Quote Link to post Share on other sites
Maku Posted May 5, 2009 Author Report Share Posted May 5, 2009 Dzięki za info, nie byłem właśnie pewien czy wybijać te piny w podstawie muszki, czy są może one tylko "atrapą'' i mocowanie jest w innym miejscu;] Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts