Marcinek83 Posted May 8, 2009 Report Share Posted May 8, 2009 Witam. Mam awarię bo urwał mi się kabelek od zasilania i za cholerę nie mogę znaleźć miejsca od którego się odlutował, potrzebuję zdjęcie płytki wew. magazynka. Czarny kabelek się odlutował. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 9, 2009 Author Report Share Posted May 9, 2009 POMÓŻCIE!!! Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 9, 2009 Author Report Share Posted May 9, 2009 Dokładnie zdjęcie tylnej części Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted May 10, 2009 Report Share Posted May 10, 2009 Zrobiłeś je tak wyraźne że nie wiem... Powiem Ci tyle - jak się "odlutował" (ja bym powiedział - urwał) to obejrzyj dokładnie płytkę drukowaną. poszukaj ścieżek które biegną do tranzystorków i innych "żuczków". znajdziesz pewnie kilka(-naście? -dziesiąt?) takich ścieżek, część POWINNA prowadzić do właśnie urwanego kabelka (chińczyki oszczędzają gdzie tylko mogą, więc na pewno nie drukowali większej ilości niż potrzeba). Obejrzyj dokładnie każde takie miejsce (z nimi nigdy nie wiadomo) i postaraj się stwierdzić czy w którymś jest charakterystyczny cynowy punkt, najczęściej stożek. Obejrzyj go dokładnie, czy jest idealnym stożkiem (nieuszkodzonym). Jeżeli znajdziesz uszkodzony, zrób dokładną fotkę (nie komórką jeżeli możesz :wink:) - postaram Ci powiedzieć czy to na pewno on. Masz w domu lutownicę, kalafonię i cynę? Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 heh, nie ma to jak ludzie potrzebujący pomocy, nie? Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 12, 2009 Author Report Share Posted May 12, 2009 Dzięki za pomoc, jednak płytkę szlag trafił i jak podłączam do aku. to kręci sama czy na wyłączona czy włączona. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts