creative 13 Posted May 10, 2009 Report Share Posted May 10, 2009 Moze ktos polecic tlumik do tej : MP5 SD6 Quote Link to post Share on other sites
wally Posted May 10, 2009 Report Share Posted May 10, 2009 EEEE, gdzie Ty chcesz tam jeszcze tłumik podłączyć? Przecież to jest wersja ze zintegrowanym tłumikiem! Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 Yyy, są takie przejściówki. Wystarczy poszukać. Quote Link to post Share on other sites
Antek93 Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Witam nie bede zakladal nowego twematu bo tez chodzi o tlumik, a mianowicie mam pytanie co tak naprawde daje kupno i zamontowanie tlumika?? mam na oku taki tlumik: http://www.taiwangun.com/shop,show,649 i chce go zamontowac do G36C Co wy o tym myslicie?? Quote Link to post Share on other sites
jack13 Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Lepiej kup na www.silesia-factory.pl, tam mają tańsze i sprawdzone tłumiki. Tłumik dźwięku jak nazwa wskazuje tłumi dźwięk wydobywający się z lufy, ma też zastosowanie w ersowcie jako "zakrywacz lufy". Quote Link to post Share on other sites
Antek93 Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 no oki zobacze co tam maja ;) a jak z osiagami? poprawiaja sie nieco ?? Quote Link to post Share on other sites
bomba095 Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Nie albo się pogorszą Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Tłumiki od SF nie robią dobrego wrażenia. Są bardzo ciężkie i nie są tak ładne jak kupne. Polecam tłumiki king armsa, lakier na nich trzyma mat (nie błyszczy sie nawet po 2 latach) i jest bardzo mocny: nie rysuje sie. Quote Link to post Share on other sites
Antek93 Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 czyli ogolnie mowiac tlumik nie da mi nic jesli chodzi o osiagi? kulka dalej bedzie leciec tak jak leci i tylko zmieni mi wyglad ?? hmmm mowiac szczerze troche sie rozczarowalem ;) Quote Link to post Share on other sites
bomba095 Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Tak, a replika ci się dodatkowo wyciszy ale nie wiele . Quote Link to post Share on other sites
Antek93 Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 no to dzieki za info bo bym sie zdziwil... myslalem ze jak bedzie wieksza lufa to bedzie cos lepiej leciec... no ale skoro nie to lepiej ze sie teraz dowiedzialem ;) :wink: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 Bomba, chyba nie miałeś tłumika. Zapraszam kiedyś na mały teścik :) Antek: tłumik wyciszy Ci odgłos wystrzału, zębatek i silnika niestety nie. Ale odgłos wystrzału wyciszy zasadniczo z tym że ty róznicy nie usłyszysz prawie żadnej- trzeba stanąć te 15m przed lufą żeby się o tym przekonać. Quote Link to post Share on other sites
bomba095 Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 (edited) Teścik z chęcią bo sam planuje zakup tłumika tylko mam problem z długością . A jeżeli chodzi o odgłos to właśnie chodziło mi o odgłos powietrza wydobywającego się z lufy . P.S Tłumik miałem i to nie jeden . Edited June 12, 2009 by bomba095 Quote Link to post Share on other sites
Antek93 Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 no dobra to juz sie dowiedzialem :D tylko ze ja chchailem kupic tlumik ze wzgledu na poprawe lotu kuli (celnosc i powiekszenie dystansu) a te wyciczenie to nie robi na mnie wielkiego WoW xD Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 Może precka? W tłumiku SD zmieści Ci się lufa 300mm. Tym niedowiarkom od tego, że tłumik nic nie tłumi to wyrazy współczucia ;-) Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 Antek, tłumik poprawia skupienie tylko w CSie... Mniej przed kompem, więcej w polu polecam. Quote Link to post Share on other sites
Antek93 Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 ha moze i tak ;) nie wiem nie gram w CSa ;) jak juz to WarRock albo Combat Arms ;) ale nie CS xD nie no myslalem ze moze to cos da :D juz wiem ze nie i sie ciesze ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts