Robert007 Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 Witam, zamierzam kupić do mojego M16 JG III wersji, lufę precyzyjną JBU KUAN 6.03, gumkę hop up Systemy. Pytanie jest takie, czy takie części będą pasowały do plastikowej komory JG? Z tego co gdzieś już na forum czytałem to ktoś już miał problem z dopasowaniem gumki ho up bo była za długa...(?) Inne pytanie > czy kupowanie zestawu BoreUp np Elementa albo Guardera miałoby sens? Wiadomo, że zestawy pracują prawidłowo tzn przynoszą pożądane efekty przy sprężynach M120+ jednak czy te dodatkowe 10-20FPS rzeczywiście by "zaistniały" przy dwuczęściowej komorze i miałyby znaczący wpływ na zasiąg lotu kulki? Żeby nie okazało się, że wydałem te 200zł a zasięg mam nieznacznie lepszy... Czy lepiej jest po prostu zaoszczędzić te ~200zeta na łożyska ślizgowe, łożyskowaną prowadnicę albo cylinder typu 0 i inne pierdoły zamiast bore upa ? Mam ograniczone fundusze ~200zeta pomijając zakup lufy i gumki... chyba, że poleciłby ktoś inną lufę albo gumkę. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 Komorę sobie zmień przede wszystkim. Quote Link to post Share on other sites
kerth Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 Dokładnie, najpierw lufa+gumka+komora, potem (zobacz jak Ci to pasuje) dopiero myśl o tuningu mocowym. Quote Link to post Share on other sites
Robert007 Posted May 31, 2009 Author Report Share Posted May 31, 2009 (edited) Tylko żeby zmienić komorę na King Arms'a czy nawet na metalową jednoczęściową JG muszę kupić metal body czyż nie? Bez tego cudeńka będą problemy z "usadzeniem" komory we właściwy sposób> jakieś łamanie plastiku czy inne cudawianki ... Metal body 190zeta, komora 80zł...to już jest ponad 250zł :( No ale w sumie liczyłem się z takimi odpowiedziami :) Pozdro Fakt, na stronie capri asg jest do kupienia 2-częściowa komora classic army, ale tego chyba nie polecicie... cóż, chyba zaryzykuję, i pobawię się wyginaniem plastiku z metalową komorą. Edited May 31, 2009 by Robert007 Quote Link to post Share on other sites
Robert007 Posted May 31, 2009 Author Report Share Posted May 31, 2009 Nie mogę edytować> czy już ktoś próbował montażu jednoczęściowej metalowej komory w plastikowych body M16? Jeżeli tak, proszę o jakieś sprawozdanie czy cuś :) Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 Lepiej sobie dac spokój i zmienić body na boyia lub agm w granicach 130zł Quote Link to post Share on other sites
Robert007 Posted June 1, 2009 Author Report Share Posted June 1, 2009 Body CA,G&P tez by pasowało? Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 No też ale to już wyższa półka jakościowa jak i cenowa:) Quote Link to post Share on other sites
Robert007 Posted June 1, 2009 Author Report Share Posted June 1, 2009 Sie rozumie, chociaż widziałem na allegro body metalowe CA, fakt zdezelowane, porysowane (nie chodzi o zamierzone zarysowania w celu uzyskania większego realizmu optycznego broni) i poszło za 160 zeta... to chyba nieźle :) Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Tak średnio, taniej chodziły;] Quote Link to post Share on other sites
Damaioshin Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 Zauważyłem brak polecanych komór King Arms do M4/M16... Czy warto kupić coś innego, czy lepiej składać pieniążki na korpus KA z komorą w zestawie? Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 Niektorzy mówia ze systema jest porownywalna.Ale KA to cos co jest najlepsze i najwyzej w "tabeli" jakosci. Quote Link to post Share on other sites
kerth Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 No właśnie też zauważyłem, że żaden sklep nie ma KA. Może ktoś wie, gdzie kupić (w Polszy)? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 Trzeba czekać na dostawę w asgshopie. Ale co do tematu - jeżeli potrzebujesz i body i komory to chyba warto wyłożyć kasę na body KA. Quote Link to post Share on other sites
kubek22 Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 http://www.taiwangun.com/shop,show,158 prosze tu masz link do body :D Quote Link to post Share on other sites
Goljo_ Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 http://www.taiwangun.com/shop,show,158 prosze tu masz link do body :D Moim zdaniem nie opłaca się do takiej repliki wkładać body SRC :uśmiech: ja kupiłem samą replikę w promocji na taiwangun 50 zł drożej ;-) Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Lepsze już za 140zł z AGMu Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Panowie, można bez problemów większych wsadzić do body JG od m16 komorę jednoczęściową. Schemat potrzebnej modyfikacji znajduje się w linku poniżej. Mam zamontowaną komorę elementa w karabinie bazującym na JG i powiem wam, że jestem zadowolony :) Jutro, a właściwie dzisiaj wrzucę fotki korpusu po modyfikacji. Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 Ale takie modyfikacje są oczywiście tylko przy metalowym body, przy plastiku co zresztą jest najgorszym syfem modyfikacje takie są prawie nieosiągalne Quote Link to post Share on other sites
danielosik Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 http://www.allegro.pl/item667858061_metalo...a_body_src.html Używane body src za 130zł z komorą Quote Link to post Share on other sites
Damaioshin Posted June 28, 2009 Report Share Posted June 28, 2009 (edited) Założylem do JG IIIgen precke systemy, pasowała dobrze na stock lufę. Na lufę Vanaras już nie, ponieważ jest ona grubsza, ciężko wchodzi do komory, gumka jest niedopasowana, czego efektem jest plucie kilkoma kulkami naraz. Dodatkowo preclufa nie wchodzi do końca lufy zewnętrznej, trzeba wiercić. Edited June 28, 2009 by Damaioshin Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts