Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem Z gearboem (chyba) w UMP G&G

Recommended Posts

Witam

Byłem w sobote na strzelance. I nagle (no po serii około 30kulek) środek przestał strzelać. Tak jakby poprostu bateria padła. Jednak to nie było to.

Gdy podłaczałem nowa baterie nadal nie było reakcji. Pomyślałem, że poprostu zebatka sie zacięla i silnik nie miał siły jej dociągnąć.

Wróciłem więc do domu, rozkręciłem i naciągnąłem ręcznie. Jednak przy następnej próbie strzału znowu nie dociągał do końca (dokładnie jeden zapadki na zębadce brakuje.)

Zmieniłem więc na chwile slinik, i co prawda działał on, ale rof w porównaniu z jego madczynnym karabinem byl 100x większy (gdzie wcześniej oba były porównywalne na polu bitwy).

Nie wiem już teraz czego to wina.Dostałem także podpowiedz, ze może mosfet się spalił, jednak średnio chce mi się wierzyć.

Prosze o pomoc. Czy może to poprostu wina silnika, czy coś w gearboxie sie spindoliło? a moze wszystko naraz.

Jak myślicie?

Dostałem także podpowiedz, ze mogło coś w srodku gearboxie sie pizdnąć, typu jakaś luźna część albo coś w ten deseń. I mogło to by mieć racje bytu bo ten drugi silnik jest troche silniejszy.

sprawdzę jeszcze mosfet na 100% i wtedy napisze.

Ale kolega zmienił tylko silnik i poszło.

Ja bym obstawiał nadwęglone styki albo coś w ten deseń. Albo też możliwe, że przegrzałeś silnik. Magnesy w silniczkach w aegach bardzo łatwo rozmagnesować przez przegrzanie.

Nie, spaliłem 4 sztuki, żaden nie zepsuł akumulatora.