vlvt Posted June 5, 2009 Report Share Posted June 5, 2009 Hej! :strach: Zerwał mi się kabelek w baterii, tego typu Ten czarny łączący baterie - nie puściło lutowanie lecz po prostu kabel sie ukruszył/ukręcił. Da to sie naprawić? Lutowanie wchodzi w grę? I co z gwarancją w tym przypadku? Mimo, że to uszkodzenie mechaniczne, jednak nie powstało z winy użytkownika. Po drugiej stronie kabel też już jest bardzo luźny i zaraz też puści - a poza tym mało używam mojej eMki... Any ideas? Z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted June 5, 2009 Report Share Posted June 5, 2009 Wszystkie akumulatory tego typu tak mają (po pewnym czasie przewody sie urywają). Odizolowujesz kawałek przewodu, lutujesz, nie zawracasz gitary sklepowi. Quote Link to post Share on other sites
vlvt Posted June 5, 2009 Author Report Share Posted June 5, 2009 Wszystkie akumulatory tego typu tak mają (po pewnym czasie przewody sie urywają). No dobra, jaką więc baterię kupić do chwytu przedniego M4A1, żeby nie bawić się w lutowanie co kilka strzelanek? Znalazłem nastepujące: Opcja A: Opcja B: Opcja C: "A" wygląda na zabezpieczoną, "B" trochę też, zaś "C" nie widać... Quote Link to post Share on other sites
Mamlas Posted June 5, 2009 Report Share Posted June 5, 2009 Też w baterii mam to "zabezpieczenie" a i tak mi się kabele ułamał... I tego się cyna ledwo trzyma, bo nie można pożądnie podgżać, żeby nie spalić ogniwa... Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted June 6, 2009 Report Share Posted June 6, 2009 Nie wyjmuj akumulatora z chwytu to nie pourywasz kabli. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts