nekkoru Posted June 9, 2009 Report Share Posted June 9, 2009 Mój problem polega na tym, że w pasie mam 90cm. Największe jakie są tutaj to 80cm (w pasie) - i moje pytanie brzmi czy da się poszerzyć spodnie? Na zdjęciach widać coś na kształt gumy wokół pasa. http://allegro.pl/item649745617_spodnie_li...l_80_80_96.html Quote Link to post Share on other sites
mer Posted June 9, 2009 Report Share Posted June 9, 2009 To, co wygląda na gumę jest faktycznie szeroką taśmą (którą można wyciąć) i zastępuje pas, jesli takiego nie nosi przy spodniach. Tak więc taśma spodni ci nie poszerzy. Popatrz jeszcze na ebayu brytyjskim - tam znajdziesz swój rozmiar. Quote Link to post Share on other sites
nekkoru Posted June 9, 2009 Author Report Share Posted June 9, 2009 hm a ile może kosztować wysyłka z UK? :P Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted June 9, 2009 Report Share Posted June 9, 2009 Możesz jeszcze kupić 2 pary: jedne dobre w pasie i biodrach, nawet za krótkie, i drugie (mogą być w "gorszym stanie") w charakterze dawcy materiału na przedłużenie nogawek. Mnie sie ta metoda sprawdziła. Quote Link to post Share on other sites
mer Posted June 9, 2009 Report Share Posted June 9, 2009 Spodnie są lekkie, więc nie powinno być drożej, niż 5 funtów. Ostatnio byłam na poczcie i tak m/w wołają za wysyłkę "za morze" (tj. z UK do Europy). Jeśli sprzedawca woła od ciebie za wysyłkę więcej, niż 5, to ździera i nie daj się nabrać na ten tekst, że za granicę jest drożej - ostatnio różnica jest niewielka między paczkami za granicę i w kraju (chyba jeden funt). Quote Link to post Share on other sites
nekkoru Posted June 9, 2009 Author Report Share Posted June 9, 2009 mam http://cgi.ebay.co.uk/BRITISH-S95-DPM-TROU...93%3A3|294%3A50 Razem 16F. Nie jest źle :D a czy dało by się za pobraniem wysłac? Czy ktoś kto ma cały eq DPM a spodnie np. woodland źle by wyglądał? Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted June 9, 2009 Report Share Posted June 9, 2009 Źle. I pobrania nie ma za to paypal rządzi niepodzielnie na e-bay. Quote Link to post Share on other sites
nekkoru Posted June 9, 2009 Author Report Share Posted June 9, 2009 No to chyba nie mam za dużo opcji ;( Chyba że kupic te mniejsze i jakoś guzik przesunąć, albo tylko na agrafkę zamykać a trzymać się na pasku będzie. Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted June 9, 2009 Report Share Posted June 9, 2009 Jeśli możesz obsłużyć konto w banku PKO to możesz spokojnie założyć konto paypal. Wszystko jest wyjaśnione jak wrzucić tam środki. Quote Link to post Share on other sites
JTF Posted June 9, 2009 Report Share Posted June 9, 2009 Witam! Słuchaj Nekkoru u mnie jest ciucholand z demobilem i widziałem spodnie DPM rozm.80/88/104 jeśli ten rozmiar będzie na ciebie dobry to moge wystawić na allegro w cenie zakupu. Quote Link to post Share on other sites
nekkoru Posted June 9, 2009 Author Report Share Posted June 9, 2009 hmmm bardzo miło, ale jednak 88 trochę małe. Najlepiej by był 75/92/103 albo coś koło tego :) Quote Link to post Share on other sites
JTF Posted June 9, 2009 Report Share Posted June 9, 2009 Będę tam w sobote to poszukam Pozdr. Quote Link to post Share on other sites
mer Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 (edited) Czy ktoś kto ma cały eq DPM a spodnie np. woodland źle by wyglądał? W praktyce Woodland bardzo odcina się na DPM'ie. (np. Camelbak w Woodlandzie US-czy-coś-tam rzuca się w oczy na kurtce w kamuflażu DPM). Kwestia tego, czy ci na tym zależy, czy nie. Sam kamuflaż nie uczyni cię niewidocznym dla ludzkiego oka, jeśli nie będziesz przestrzegał zasad tzw. Siedem eS. Nekkoru - najważniejsze, aby spodnie były w sam raz (a nawet trochę za luźne) w pasie. Jeśli idzie o nogawki - jest lepiej, jeśli są długie, a nawet za długie (i tak je podwiniesz i wyłożysz na bucie, ew. możesz zawsze skrócić). Edited June 10, 2009 by mer Quote Link to post Share on other sites
nekkoru Posted June 10, 2009 Author Report Share Posted June 10, 2009 Przybliż mi te Siedem eS jeśli możesz, bo pierwszy raz w życiu słyszę o takich zasadach ;) Quote Link to post Share on other sites
mer Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 Podam Ci linka poprzez PW (stronka jest po polsku). Quote Link to post Share on other sites
Rumcajsev Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 Mógł bym też dostać? ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts