zielak Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 Witam, mam tak problem z moim AK: jak chcę strzelić i naciskam na spust nic się nie dzieje. żeby strzelić trzeba nacisnąć na spust z całej siły (dosłownie). Na ostatniej strzelance na której działał bez zarzutu strzelaliśmy się w takim miejscu gdzie było pełno piasku. Czy spotkal się ktoś z was z takim problemem? Ile może kosztować naprawa? To dla mnie bardzo pilne :// Z góry dzięki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
BuZz Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 Możliwe, że tylko blaszki w kostce stykowej się odkształciły- rozszerzyły i łącznik styku nie zamyka obwodu. Kolejna ewentualność to ubrudzenie jakimś syfem właśnie tejże elektryki przez co obwód także się nie zamyka. Nie jest to robota z ingerencją w bebechy, więc jakiś średnio kapujący kolega od gnatów / serwisant Ci to powinien zrobić. Na pewno masz w okolicy jakiegoś "serwisanta". Quote Link to post Share on other sites
zielak Posted June 11, 2009 Author Report Share Posted June 11, 2009 (edited) zapomniałem dodać że do repliki dostał się piasek (prawdopodobnie) bo coś było słychać w replice Pozdrawiam Edited June 11, 2009 by zielak Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Nie próbuj strzelać! Zawsze coś może się uszkodzić w gearboxie, jeżeli jest w środku piasek. I spróbuj jak najszybciej wyczyścić wnętrze GBX. "Naprawa" zajmuje do godziny. A ile może zająć przetarcie szmatką ubrudzonych części? Quote Link to post Share on other sites
zielak Posted June 14, 2009 Author Report Share Posted June 14, 2009 (edited) rozkręciłem gb nie było piasku, tylko styk który jest przy spuście, (kurde nie wiem jak to powiedzieć) trochę się rozchylił i nie chciał łączyć, ale już styk jest w porządku, tylko pojawił się nowy problem, jak podłącze silnik do gb to blokuje zębatki, wygląda tak, jakby kręcił się w drugą stronę, jakieś pomysły? gb jest dobrze skręcony na 100%, był 10 razy sprawdzany Pozdrawiam Edited June 14, 2009 by zielak Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 rozkręciłem gb nie było piasku, tylko styk który jest przy spuście, (kurde nie wiem jak to powiedzieć) trochę się rozchylił i nie chciał łączyć, ale już styk jest w porządku, tylko pojawił się nowy problem, jak podłącze silnik do gb to blokuje zębatki, wygląda tak, jakby kręcił się w drugą stronę, jakieś pomysły? gb jest dobrze skręcony na 100%, był 10 razy sprawdzany Pozdrawiam Kable do silnika źle podłączyłeś - podłącz na odwrót i będzie banglać. Quote Link to post Share on other sites
zielak Posted June 14, 2009 Author Report Share Posted June 14, 2009 podłączyłem odwrotnie i dalej nic... Quote Link to post Share on other sites
Ajsquad Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 A dobrze założyłeś anti-reversal. Możliwe, że źle to złożyłeś i teraz anti-reversal blokuje zębatki. Jakbyś nie wiedział to jest takie coś. http://www.taiwangun.com/shop,show,1126 Quote Link to post Share on other sites
zielak Posted June 14, 2009 Author Report Share Posted June 14, 2009 (edited) dobrze to włożyłem, w każdym razie tak jak jest pokazane na 5 zdjęciu od dołu :http://www.wmasg.pl/zbrojownia/elektryczne/182/g.5_k_(mp5_k)/ to jest mp5 ale gb ten sam to chyba nie ma różnicy Edited June 14, 2009 by zielak Quote Link to post Share on other sites
Ajsquad Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 No to źle jest założony. Nie, nie są to takie same gearboxy. Powinno to być założone tak jak na poniższym zdjęciu Quote Link to post Share on other sites
SpiderD Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 rozkręć ponownie gearbox i sprawdź zębatki i anti-reversal jeżeli źle zamontowałeś anti-reversal prawdopodobnie w najlepszym przypadku poszła sprężyna od anti-reversala, a w najgorszym hm... zębatka Quote Link to post Share on other sites
zielak Posted June 23, 2009 Author Report Share Posted June 23, 2009 Witam, naprawiłem już ak, pierwsza odpowiedź w temacie była trafna, dzięki za pomoc :> @SpiderD Nie, ani zębatki, ani sprężynka nie ucierpiały :D Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts