count_martin3z Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 Witam, Po przejsciach z ACOG'iem KA postanowilem zainwestowac wiecej i postanowilem kupic Walthera. Teraz mam maly dylemat, bo znalazlem dwa modele oraz Ten drugi z bron.pl. Czy firma Walther wypuscila dwa modele w zaleznosci od stopnia cofniecia korpusu na szynie? Zastanawiam sie czy faktycznie to Walthear'y i czy warto bulic 350zl. Druga sprawa... Ktory jest najblizszy oryginalu? P.S. Moze szukam gruszek na wierzbie, dlatego poradzcie cos lepszego od tych paści King Arms'a, do tych 350zł (najlepiej typu ACOG), która pochula czas jakis. Dzięki z góry! Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 Ten poniżej z tego co pamiętam, ma możliwość zmiany szyny z 20mm na 11mm do wiatrówki. Moja Żonka to ma już dobrze ponad rok i nie narzeka, wręcz przeciwnie jest bardzo z niego zadowolona. A ACOG w oryginale to luneta ;-). Quote Link to post Share on other sites
count_martin3z Posted June 10, 2009 Author Report Share Posted June 10, 2009 Ten poniżej z tego co pamiętam, ma możliwość zmiany szyny z 20mm na 11mm do wiatrówki. Moja Żonka to ma już dobrze ponad rok i nie narzeka, wręcz przeciwnie jest bardzo z niego zadowolona. A ACOG w oryginale to luneta ;-). Dzieki za odp. Tuksiak, jak czesto Twoja zona go uzytkuje? Moje kolimatory (mam na mysli KA) wytrzymywaly max 3 miesiace :/, nie bedac katowanymi. Dlatego wole dolozyc i miec spokoj :) Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Co najmniej raz w tygodniu przez kilka godzin. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Nie wiem czy moja opinia się przyda, bo nie używam tego modelu kolimatora, ale inny, lecz również Walthera. W każdym bądź razie, jeśli chodzi o żywotność - plamka w nim jest okrągła, a zakres regulacji jej natężenia bardzo szeroki. Szkła dobrej jakości, z kolimatorem nie miałem nigdy, jakichkolwiek problemów, a używany przeze mnie jest od ponad roku średnio raz na 2 tygodnie. Co najciekawsze - do tej pory nie miałem potrzeby wymiany baterii w nim się znajdującej, gdyż ta cały czas działa bardzo dobrze, pomimo kilku sytuacji, gdy zostawiłem kolimator włączony na parę dni ;). Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Ten walther ma krzyż z podziałką i 5 stopniową regulację natężenia świecenia. Przydaje się ta regulacja, bo na niektórych tłach potrafi rozmywać krzyż albo robić "ghosta" jak jest ustawiony za jasny. Quote Link to post Share on other sites
count_martin3z Posted June 12, 2009 Author Report Share Posted June 12, 2009 Logan, jak mozesz to daj link do swojego dokladnie... Dzieki! Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 Dokładnie taki: http://6mm.com.pl/details.html?id=198 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts