AdameKOSW Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Witam, mam problem z moją batką, mianowicie Firefoxem 9,6v 1500. Zazwyczaj ładowałem ją ładowarka 8,4v. Teraz mam tak iż po naładowaniu batka daje mniejszego ROFa niż zazwyczaj... Co może być tego przyczyną? Jak to naprawić? Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Mam to samo - ładowarka jest za słaba - to raz. Dwa że psuje baterię i teraz (po ok. 15 miesiącach) mój frajerfox ciągnie słabiej niż dobra 8.4... Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted June 11, 2009 Author Report Share Posted June 11, 2009 (edited) Da się to jeszcze jakoś zniwelować czy coś? Obecnie ładuje ją ładowarką 9,6 i zobaczę co z tego będzie. p.s Tzn batka po naładowaniu daje zaje...... ROFa ale tak gdzieś 10 godzin po naładowaniu ROF jest już dużo słabszy, po prostu mizerny. Edited June 11, 2009 by AdameKOSW Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Mam praktycznie to samo. Myślę, że powinieneś poważnie zastanowić się nad nową batką i dobrą (czyli niestety drogą) ładowarką... Niestety... Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted June 14, 2009 Author Report Share Posted June 14, 2009 Wczoraj podłączyłem batkę do ładowania na 14 godzin. Użyłem ładowarki Ansmann. Batka strzela tak samo teraz jak i rano po odłączeniu :-P . Więc chyba problem się rozwiązał 8-) . Może i ładuje się 14godzin ale warto. Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted September 27, 2009 Report Share Posted September 27, 2009 podgrzej tego firefoxa ( o ile to NiMH) do 40-50stopni celsjusza to wtedy zobaczysz co w tym siedzi ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts