Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Kupiłem berette firmy KJW i problem polega na tym że na nabitym magazynku wystrzele max. 4 kulki. Myślałem że to sprawka gazu ale kupiłem inny i dzieje się to samo. Pomine już fakt że była w serwisie (asg.com.pl) nie uwzględnili gwarancji, skasowali 40zł a strzela jak strzelała...

• 2 months later...
  • 1 month later...

Ja mam to samo z moim coltem 1911.... Na początku strzelał po 3 kulki... Potem zostawiłem magazynki na dwa tygodnie i w ogóle nie strzelałem... I potem przez jakiś czas było wszystko dobrze... Ale potem znowu coś się stało i strzelał max 10 kulek... I ogólnie nie wiem co z tym zrobić... HELP

KJW to taki gaziakowy odpowiednik A&K.

Może w tym przypadku pękło ale juz kilkakrotnie miałem do czynienia z gaziakiem który po pół roku-roku bez widocznej przyczyny po prostu tracił moc. Dokładne przeglądy i porównania ze sprawnym egz. nie dawały rezultatu.

A no, tez niejednokrotnie porownywalem zepsutego Colta 1911 A1 z takim samym, dzialajacym egzemplarzem:-/ Ale dopiero po wymianie czesci (kazdej jednej :-/) doszedlem to tego, ze po prostu loading nozzle (czy to z temperatury, czy tez jest po prostu za slaby) peka - czego nie widac :/. I widac to dopiero po zdjeciu tegoz nozzle`a...

W M9 tez kilkakrotnie sie z tym spotkalem - tyle ze, tam pekniecie czasami zdarza sie pod oslona load. nozzla (moze mi ktos powie jak to jest po polsku...?), i tez to ciezko zauwazyc - dopoki nie porypia sie sprezynki (ang. loading nozzle recoil spring - sorry za nazwy czesci po angielsku, ale nie pracuje w polskim serwisie...)

No ale, mimo wszystko, KJW charakteryzuje sie bardzo dobrym wykonaniem, i (mimo wszystko) jest raczej niezawodny.

A co konretnie rozumiesz przez utrate mocy... w sensie, fpsow...? I jakiej firmy gaziaki polecasz?

loading nozzle to po polsku proponował bym cylinder od BB :) przynajmniej dla mnie zawsze to był cylinder blow backu.

No ale, mimo wszystko, KJW charakteryzuje sie bardzo dobrym wykonaniem, i (mimo wszystko) jest raczej niezawodny.
No nie zgodzę się. To taki odpowiednik Chińczyka średniej klasy tylko wsród gaziaków jak dla mnie. Nie mam miłych doświadczeń z tą firmą ale nie jest tragicznie. Tylko 2 glocki 23 od KJW moich kumpli zdechły równo po pół roku. Beretta znajomego jednak działa do dziś ale nie szalał bym z "bardzo dobrym wykonaniem" bo nie jest rewela.

A co konretnie rozumiesz przez utrate mocy... w sensie, fpsow...?
Tzn gaziak po pewnym czasie używania z niewiadomej przyczyny zaczna powoli tracić moc: FPSy i siłę BB aż dochodzi do sytuacji kiedy się nie przeładowuje i zwyczajnie nie działa. Oczywiście im lepszy gaziak tym ten czas jest dłuższy, może i nie wszystkie to spotyka ale nie są to wypadki incydentalne. Z samych moich gaziaków spotkało to colta bella (baardzo szybko), w małym stopniu SIG Sauera P226 full metal od KJW, beretty 93R od STTI (szybko i niestety na stałe spadła moc, nie przeładowywał sie) i glocka 17 HFC. Z tego powodu kupiłem raz a porządną klamkę. Po oglądnięciu kilku klamek różnych firm zdecydowałem że jednak TM to jest to czego szukam. To jest odpowiedź na pytanie
I jakiej firmy gaziaki polecasz?
. Polecam TM. Mnogość części do tunningu i zamiennych pozwala na zrobienie bardzo dobrego guna. Już w stocku (a mam Hi-cape 5.1 TM) był niezwykle celny i w zasadzie niezawodny bo NIGDY (mam ją od chyba sierpnia albo lipca) mi się nie zaciął, nie walnął syfonu.. A w czasie testów, zwłaszcza po zamontowaniu zaworu hi-flow od Tanio Koby nieraz wywaliłem cały magazynek czyli 30 kulek tak szybko jak tylko mi się udało i nic. Gnat działa doskonale, przeładowuje się. Tylko magazynek pokrył się wtedy lekko szronem :D.

Warto zawór wymienić, z czystym sumeniem polecam. Nie wiem jak inne ale zaworek Tanio Koby zwiększył mi moc BB (przez co jest bardziej niezawodny) i FPS nie zwiększając zauważalnie zużycia gazu! Cud!.

taki odpowiednik Chińczyka średniej klasy tylko wsród gaziaków jak dla mnie. Nie mam miłych doświadczeń z tą firmą ale nie jest tragicznie. Tylko 2 glocki 23 od KJW moich kumpli zdechły równo po pół roku. Beretta znajomego jednak działa do dziś ale nie szalał bym z "bardzo dobrym wykonaniem" bo nie jest rewela.

Czy jest 'rewela' czy nie... No coz, o gustac sie nie dyskutuje... Jak dla mnie, sa dobrze wykonane. Szczegolnie modele z oznaczeniami sa dosyc popularne, i nie spotkalem sie z opiniami, mowiacymi ze nie sa 'rewela' - wrecz przeciwnie, wielu uzytkownikow chwali sobie realizm wykonania takich modeli jak M9, 1911 A1 , Sig-ow P226 i P229...

Tzn gaziak po pewnym czasie używania z niewiadomej przyczyny zaczna powoli tracić moc: FPSy i siłę BB aż dochodzi do sytuacji kiedy się nie przeładowuje i zwyczajnie nie działa.

Zawsze jest jakis powod...

Z samych moich gaziaków spotkało to colta bella (baardzo szybko), w małym stopniu SIG Sauera P226 full metal od KJW, beretty 93R od STTI (szybko i niestety na stałe spadła moc, nie przeładowywał sie) i glocka 17 HFC.

No... zgadzam sie - P226 z KJW to tez jedna z lepszych repliki z KJW...

. Polecam TM. Mnogość części do tunningu i zamiennych pozwala na zrobienie bardzo dobrego guna. Już w stocku (a mam Hi-cape 5.1 TM) był niezwykle celny i w zasadzie niezawodny bo NIGDY (mam ją od chyba sierpnia albo lipca) mi się nie zaciął, nie walnął syfonu.. A w czasie testów, zwłaszcza po zamontowaniu zaworu hi-flow od Tanio Koby nieraz wywaliłem cały magazynek czyli 30 kulek tak szybko jak tylko mi się udało i nic. Gnat działa doskonale, przeładowuje się. Tylko magazynek pokrył się wtedy lekko szronem icon_biggrin.gif.

Warto zawór wymienić, z czystym sumeniem polecam. Nie wiem jak inne ale zaworek Tanio Koby zwiększył mi moc BB (przez co jest bardziej niezawodny) i FPS nie zwiększając zauważalnie zużycia gazu! Cud!.

Od lipca - sierpnia uplynelo dopiero 3 miesiace... Czas pokaze, jak TM bedzie sobie dawal rade po uplywie kolejnych 3 miesiecy ale i w stocku, i po tunningu i tak zapewne bedzie dzialal bez zarzutu :-D.

I generalnie, zgodze sie z tym, ze TM robi bardzo dobre repliki broni krotkiej (jak i AEGow). Polecam jednak lekturke jednej z dokladnych recenzji Hi-Capa z TMa:

http://www.justpistols.co.uk/tm_hc.htm.

Recenzent ocenia ja jako'dissapointment' - zwracajac jednak uwage na niewatpliwe zalety tej repliki...

Porownujac Hi-Capa z Coltem 1911 A1 z Kjworks... no coz, na pewno wyglad i moc A1 Co2 z KJW nie pozostawia wiele do zyczenia, zostawiajac daleko z tylu Hi-Cape (pod tym wzgledem). Jednak jesli chodzi i niezawodnosc... No coz, na pewno TM przetrwa wiecej :-).

No coz, o gustac sie nie dyskutuje
To nie jest gust. Jakość wykonania, obecność nadlewek, luzy, trwałość lakieru, to wszystko da się obiektywne porównać więc nie ma tu mowy o gustach, są to po prostu fakty, ciężko z nimi dyskutować.

wielu uzytkownikow chwali sobie realizm wykonania takich modeli jak M9, 1911 A1 , Sig-ow P226 i P229...
Też chwaliłem! Póki nie zobaczyłem co to jest dobrze wykonany gaziak. Po prostu trzeba mieć porównanie z czymś. Z wszystkimi akurat wymienionymi replikami miałem styczność i np lakier na P226 (full metal) był raczej taki sobie łamane przez brzydki. Zamek z lekkimi luzami w szkielecie... Lekkimi.

1911 faktycznie im się dość udał ale to samo: luzy zamka w szkielecie.

Istotnie, gaziaczka mojego aktualnego tzn Hi-capę mam niedługo ale była bardzo intensywnie (jak na gaziaka) używana i testowana. Do recenzji nie odwołuję się po pierwsze bo za słabo znam angielski i niektórych słów nie rozumim (a nie chce mi sie do słownika sięgać :P) a po drugie mam swoją i swoje wiem :D. Nie bawiłem się 1911 na CO2 ale ciekawi mnie jak do wąskiego gniazda magazynka ma wejść magazynek na CO2 którego szerokość wynosi minimum szerokość naboju CO2? No i z tym zasięgiem to ja bym nie galopował: daję sobie uciąć cokolwiek że moja HC ma teraz większy zasięg :D bo jednak magiczna komora HU swoje robi :)