Czajson(wiking126p) Posted June 16, 2009 Report Share Posted June 16, 2009 (edited) Witam Mój kolega zamierza kupić jakąś fajną M14. Zastanawia sie nad tą : http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1259 i tą : http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=5145 Która jest lepsza ? Ps: Ma być uzywana jak "replika dla zwiadowcy". Pozdro i proszę o szybką odpowiedź ;) A może warto dopłacić i kupić taką : http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1672 ? Edited June 16, 2009 by wiking126p Quote Link to post Share on other sites
Ad4m Posted June 17, 2009 Report Share Posted June 17, 2009 (edited) M14 jaka broń dla zwiadowcy ?!... to lepszy by był zniego szturmowiec a tym bardziej snajper. Mój kolega ma M14 g&g i po 5 strzelankach zębatki w GB strzeliły. Oczywiście oddał na gwarancję, ale nie jestem pewnie czy G&P jest lepsze od tego, pewnie lepiej wytrzymuje od G&G :]. PS. M14 jest za długie na zwiadowce. Najlepiej jakby kupił m4 CQB jakiegoś. Edited June 17, 2009 by Ad4m Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted June 17, 2009 Author Report Share Posted June 17, 2009 (edited) Źle sprecyzowałem jak kolega rozumie pojęcie zwiadowca :0 Zwiadowca dla niego to strzelec wyborowo/zwiadujący ;) Edited June 17, 2009 by wiking126p Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted June 17, 2009 Report Share Posted June 17, 2009 G&G jest dobre, ale w tej droższej wersji(veteran czy jakoś tak). Strzela toto świetnie w stocku i ponoć jest w miarę bezawaryjne. G&P jest słabsze od veterana, ale jest w standardzie tm więc ma znacznie więcej części zamiennych, czyli jak kolega chce strzelać wyborowo to lekko podciągnie to do tylu fps ilu będzie chciał. Żadnej z replik dobrze nie znam, veterana od gg raz tylko widziałem z bliska a gp na oczy nie widziałem, piszę to co można wywnioskować z tematów o nich. Zawsze zostaje m14tm, które jest świetne i sprawdzone. Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted June 17, 2009 Author Report Share Posted June 17, 2009 A wiesz może gdzie można kupić m14 TM ? Bo wersja Veteran jest niedostępna ;/ A może stuningować by ładnie Cymkę(032) = preckę KM Head, nową komorę HU, lepszą batkę i powinno być oki ? Quote Link to post Share on other sites
jack13 Posted June 17, 2009 Report Share Posted June 17, 2009 Tak, lecz nowa komora nie jest tak bardzo potrzebna, lepiej łożyskowaną prowadnicę sprężyny. Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 (edited) Cymę akurat widziałem i według mnie strzela to jak na chińczyka bajkowo, w stocku bez wymiany lufy i gumki daleko i celnie. A chińczykom może się często zdarzało strzelać daleko w stocku, ale celnie to już bardzo rzadko. Wiadomo, że ta cyma to nie gp, zresztą kumplowi np. szybko zgubił się jakiś fragment przeziernika, więc trza tam uważać na takie pierdoły. No i gb jakiś dziwny bo jedna połówka była taka jakby ścięta, ot chińczykom odlew nie wyszedł. Ale to jeden taki przypadek. O tuningu przeczytaj w dziale o tuningu. Chociaż ja mając kasę wziąłbym chyba g&p, to porządna marka, mam tylko nadzieję , że komora hu nie wyszła im tu tak jak w ich serii m4. Edited June 18, 2009 by Bociano Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted June 20, 2009 Author Report Share Posted June 20, 2009 Wie ktoś, gdzie można kupić te M14 TM ? Quote Link to post Share on other sites
Felga Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 WGC, albo zapytaj czy przyjadą do specshopu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts