Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

2X Magnifier do kolimatorów typu aimpoint

Recommended Posts

Do mnie przyjechało to wczoraj.

Jest tak:

1. To coś ma krótki gwint i jest wkręcane w kolimator po ściągnięciu przedniej osłony. Kolimatory typu AimPoint czy tam RD30. Przepraszam za laicyzm. Te kolimatory mają bardzo krótki gwint po wewnętrznej stronie tuby.

1. Pasuje jak ulał do: Kolimator M4 Red Dot Sight G&P(ASG SHOP) po ściągnięciu przedniej osłony. Po wkręceniu jest na styk.

2. Pasuje, ale nie do końca do: M4 Special Operation - Colt's Firearms G&P (ASG SHOP) po ściągnięciu przedniej osłony. Nie można go wkręcić do końca i jest widoczna wąska szpara. Nie zmienia to faktu, że trzyma się świetnie.

3. Nie pasuje do: G&P - Kolimator RD30 Military Type(SpecShop) po ściągnięciu przedniej osłony. Daje się go wkręcić, ale tylko minimalnie. Przez to ledwo się trzyma. Pruba mocniejszego dokręcenia kończy się „przeskakiwaniem na gwincie”, mam na myśli to, że luneta całkiem wypada.

Wstępna opinia z użytkowania:

Zalety:

1. Luneta przepuszcza przez kolimator więcej światła.

2. Brak, jakichkolwiek zniekształceń, lub powiększenia plamki.

3. Ogólnie działa to świetnie a powiększenie wydaje mi się być idealne, do ASG.

Wady:

1. Trudno jest celować patrząc przez oboje oczu, tak jak przez kolimator. Cel widzę wyłącznie przez powiększenie. Obrazy na siebie nie nachodzą.

2. Aby dobrze widzieć nie trzeba przystawiać oka jak do lunety, ale na pewno bliżej niż do kolimatora.

3. Widok z lunety przesłania część pola widzenia, które powinniśmy mieć z drugiego oka, patrząc przez kolimator. Jest oczywiście lepiej niż z lunetą, ale daje to pewien dyskomfort, gdy prowadzimy obserwację na małym dystansie.