SSgtSmigiel Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 Witam!!!! Mam pytanie odnośnie wyposarzenia ALICE. Mam zamiar kupić Plecak ALICE ale czy wszystko się pomieści na pasku kiedy tył pleców zajmie plecak. I czy w ogóle oszczędzić pieniądze i kupić zwykły Buttpack Quote Link to post Share on other sites
ramborambo Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 To co zakładasz na siebie musi być w ścisłym związku z tym na jakiego typu akcje się wybierasz: - na popołudniową nawalnke buttpack to aż za dużo, wystarczy np ładownica pod SAW albo pokrowiec na 2 qt w roli kieszeni na dodatkowe coś - na całodniowy wypadzik buttpack jak ulał pasuje (zmieszczą się tam min: skarpetki, micha, ciepły łaszek + podpięta pelerynka) - na 1-3 dniowy milsim brałbym plecak alice medium Podstawowe akcesoria powinny Ci się zmieścić na pasie i szelkach. Napisz co chcesz targać ze sobą to ułatwi sprawę doradzenia Ci... Quote Link to post Share on other sites
SSgtSmigiel Posted June 20, 2009 Author Report Share Posted June 20, 2009 Chodzi o to że ja kupuje na "raty" wyposarzenie Rangersów. Do wyboru mam plecak ALICE lub Cargo ALICE. Jeżeli będą w tej samej cenie to oczywiście plecak ale czy wtedy nie będe musiał nosić manierek na plecaku. Ale wracają do rzeczy, przenosił bym coś do jedzenie, amunicje, siatkę maskującą (zawsze się przydaje), i jak już powiedziałeś przydały by się jakieś ubrania na zmiane("woodland", 'desert'), może śpiwór i karimatę(ale karimate na plecaku się nosi więć przestrzeni w nim nie zajmuje) Quote Link to post Share on other sites
super Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 jak robisz rangersów to musisz mieć i jedno i drugie ale generalnie skłaniałbym sie do buttpacka bo tworzy całosć jako oporządzenie ALICE plecak to już na dłuższe akcje i nie brałbym Medium Rangersi raczej używali Large jest duzo pojemniejszy Quote Link to post Share on other sites
Tacho Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 Do wyboru mam plecak ALICE lub Cargo ALICE. Jeżeli będą w tej samej cenie to oczywiście plecak (...) Oryginały (allegro): Plecak Alice Medium 150-190 zł Plecak Alice Large od 90 zł w górę Butt pack (używany) zależnie od wersji 50-80 zł, nowy IIFS 125 zł Kopie: trzymać się z daleka Smigiel na Rangera z jakiego okresu chcesz się stylizować? Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 Mam zamiar kupić Plecak ALICE ale czy wszystko się pomieści na pasku kiedy tył pleców zajmie plecak. Plecak jest tak skonstruowany, że po dopasowaniu szelek, do swojego wzrostu, stelaż ani wór, nie będą Ci zachodziły na nic co masz na pasie. No chyba że pas masz na wysokości klaty ;) tak jak w chestrigu. Quote Link to post Share on other sites
ramborambo Posted June 27, 2009 Report Share Posted June 27, 2009 Ile magazynków do emki wchodzi w te 3 kieszenie na napy w alice large 3 czy 6? Czy wejdą magi do m14, i ile? Quote Link to post Share on other sites
Guest british Posted June 27, 2009 Report Share Posted June 27, 2009 (edited) Po 2 od m4/m16 do jednej kieszeni. Edited June 27, 2009 by british Quote Link to post Share on other sites
SSgtSmigiel Posted June 28, 2009 Author Report Share Posted June 28, 2009 Okres z jakiego chce się stylizować??! Trudno powidzieć. To ma być okres w którym używali wyposarzenia bardzo podobnego do wyposażenia używanego w '93 w Somalii dlatego że w przyszłości gdy będzie trochę więcej kasy i czasu, mam zamiat kupić kilka rzeczy typu pokrowiec na hełm 6C, mundur 3C i buty Altama i zacząć rekonstrułować 75th Ranger Reg. w Somalii '93. Sorry że tak długo nie odpowiadałem ale nie_miałem czasu (wyjazd za granice) Nie wiem czego rekonstuktorem zostaniesz lub nie, ale nauczysz się pisać WYPOSAŻENIE poprawnie C22 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts