Filipt15 Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 Mam pewien mały problem albowiem, gdy rozebrałem AK Cymy zauważyłem, że brakuje w nim małego "klocka" który jest umieszczony przed przednim zaczepem magazynka ( http://www.mechbox.com/ak47/ak47-disassembly.html 04:11 jest pokazane ). Zapewne panowie z taiwangun zgodnie z tradycją zapomnieli go wsadzić po tym jak dawno temu oddałem replikę na gwarancję :roll: Teraz dręczy mnie pewna sprawa do czego służy owy "klocek" (przez ponad rok go nie ma a magazynek siedzi pewnie w replice)? Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Dociska mag w górę, do komory HU. Mi bez tego w starej cymce mag latał i nie podawał kulek (bo nie miało go co dopchnąć do góry). Jeżeli bez tego Ci kulki podaje i mag trzyma się dobrze.. to się ciesz :). Quote Link to post Share on other sites
Filipt15 Posted June 22, 2009 Author Report Share Posted June 22, 2009 (edited) Ech, może Chińczycy zrobili w nowej serii odrobinę inne body niż w TM i pozbyli się tego dociskacza (mag jest dociśnięty na maxa więcej się nie da). Edited June 22, 2009 by Filipt15 Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Awaryjnie można spróbować z poxiliny zrobić taki jeden. I potem obrabiać pilnikiem (chociaż dość długo to będzie trwać, bo pilnik trzeba będzie czyścić)... Quote Link to post Share on other sites
Filipt15 Posted June 22, 2009 Author Report Share Posted June 22, 2009 Właśnie ciałem dorobić taki z bolca od klamki (podobny wymiar , stal) ale nie wiem jak wygląda i czy jest sens bo z tego co widzę nie ma to w moim body żadnego zastosowania. http://img7.imageshack.us/gal.php?g=zdjcie164.jpg (2 pierwsze zdjęcia z magiem, 2 następne bez niego) Kryza w magazynku zachodzi całkowicie na miejsce w body, mag jest dociśnięty na max do góry i do tyłu (na boki są lekkie luzy ale to chyba nie od tego). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts