Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Desert Eagle .50 AE - KA51H [KWC / CG]

Recommended Posts

Witam wszystkich, jestem poczatkujacym maniakiem ASG i chcialbym sobie kupic Deserta 50 AE firmy KWC, prosiłbym o opinie na jego temat, czy jest wart swojej ceny (ok.300 zł.), co jest w nim "nie tak" i inne opinie :?:

http://wmasg.pl/zbrojownia.php?bron=75

Dodam: jako bron uzytkowa sprawuje sie super, duza pojemnosc magazynka, wygodny w trzymaniu, mimo ze mam sredniej wielkosci lapska ;), celnosc itd. jak w opisie. Wady tez tam wymienione, tlucze sie strasznie ,wiec ciche podchody sa ciche do pierwszego strzalu. To tylko moje zdanie ale wybralbym go zamiast np. mp5a3 z tm, zasieg i celnosc niewiele mniejsze, za to porecznosc, szybkosc i wygoda przeladowywania o wiele wieksza, jest tez solidniejszy w porownaniu do tej mp5,( chodzi mi przede wszystkim o sposob przeladowywania, szarpanie za raczke zamkowa w tym tempie , w jakim potrafie strzelac z deserta, mogloby moim zdaniem ja uszkodzic) xm z tm ani innych sprezyn tej firmy nei uzywalem wiec sie nie wypowiem.

Co jeszcze, wymaga konserwacji jak prawdziwek, czyszczenie i smarowanie czeste to mus, ja to zaniedbalem i teraz zamek trzeba dopychac bo nie domyka sie tak szybko jak kiedys :). Bardzo latwo go usprawnic poprzez wywiercenie otworow w tloku i zmniejszenie w ten sposob jego masy oraz przez dodanie oringu w uszczelke tloka, poniewaz bez tego dodatku tlok chodzi w cylindrze luzno. Oraz oczywiscie mozna dodac podkladke pod sprezyne.

Nie mialem i nie strzelalem ale zbadaj colta 1911 sprezyne z marui , kosztuje tylko 199 zlotych, osiagi pewnikiem takie same jak nei lepsze niz ten desert i cichutki jest. Powiem tyle ze planuje go kupic jako bron boczna :). poniewaz mojemu orzelkowi zepsulem sprezyne ( rozciagnalem ja jak jakis glupek, strzelal przez chwile jak szatan ale potem osiagi spadly o polowe conajmniej :( ) i na razie lezy na polce czekajac na nowa jednostke napedowa O_o

Jak chcesz wiedziec cos wiecej na temat tego gnata, pytaj.

pozdro

piok

• 1 year later...

Właśnie, czy ktoś ma tą sprężynkę? Na stronie piszą że ma 110m/s= 360fps (?!?) Jakim cudem ?! 8O Do odciągniącia zamka potrzeba chyba dużego łoma... :lol:

[ Dodano: Nie Maj 07, 2006 7:23 pm ]

Ekhem, 110 m/s to 330 fps, ale to i tak wielka moc, nie chce mi się wierzyć że w pistolcu jest tak mocna sprężyna. Chyba że pomiar tyczy się 0.12stek...

[ Dodano: Nie Maj 07, 2006 8:45 pm ]

I jeszcze coś, błagam, napiszcie czy to ma otwartą komorę nabojową po odciągnięciu zamka czy tłok na wierzchu. Z góry dzięki !

pewnie, że kpina. Nie wiem, skąd im się wzięło te 110m/s na pudle jest napisane 54m/s dla 0,20; Tłok istotnie jest z metalu, co znacznie spowalnia jego pracę; Kulki lecą słabiej i bliżej niż w HPA, SW 1911 czy Colcie NM; regulacja hophapa daje tyle, że można się wkurzyć, bo za każdym podmuchem wiatru i przy zmianie kierunku strzelania (bez wiatru) trzeba regulować; zdarza się, że strzał jest baardzo daleki, ale generalnie - 25-30m i koniec;

tylko wykonanie jest świetne (ja dałbym nawet sześć gwiazdek - przy dwóch za osiągi :wink: )

Miałem 3 Deset Eagle KA51H , jeden na części a dwa użytkowane .

Największą ich wadą jest cylinder poniewasz jest on z plastiku a tłok jest z metalu . Z czasem cylinder zaczą się sypać . I teraz pozostał mi jeden sprawny desert z i tak zużytym cylindrem i nie wiem czy długo pociągnie .

Ale jego osiągi od nowości niewątpliwie były duże bo rozwalałem kolesi z mp5a3 od Tm.

Ciekaw jestem czy da się dokupić/dorobić plastikowy tłok, czy też jest to absolutny unikat... Może znajdzie się jakiś zamiennik, żeby wydłużyć jego żywot. Najpierw musiałbym mieć go w łapach, wtedy można kombinować. A propos, czy bezpiecznik skrzydełkowy z tyłu zamka jest ruchomy czy to odlew ??

bezpiecznik działa jak w "prawdziwym", nie jest odlewem; (tyle że nie ma funkcji strzelania serią :wink: ); ktoś tu kiedyś pisał, że robił otwory w tym metalowym tłoku, zeby zmniejszyć jego ciężar, co podobno troche polepszyło prędkość wylotową; ale czy dałoby się dopasować jakiś plastikowy tłok - wątpię, bo ma całkiem inne wymiary (tak "na oko" sądząc)

• 3 months later...

mialem tego gnata ok. pol roku

wykonanie jest swietne, ma wszelkie oznaczenia, wage tez ma spora i czuje sie go w rece. jest DUZY :P i to jest plus ze wzgledow estetycznych, ale i czasami ta wielkosc przeszkadza. magow w polsce raczej nie dostaniesz, chyba ze ci jakis sklep sprowadzi. osiagi to cos kolo 200 fps, wiec zadna rewelacja, ale mimo to kulki leca dosc daleko wiec da sie tym kogos ustrzelic. mi sie kulki cyberguna zacinaly na hopupie przy omylkowym powtornym przeladowaniu, co zmuszalo do rozbierania gnata.

gun jest dosc celny i regulacja hop upa to dobra rzecz. ale za nie wiem czy za ta kase bym nie kupil SW 1911 + dodatkowy magazynek do niego. jest odczuwalnie mocniejszy, a wykonanie tez niezle. jedyny bol to ilosc kulek w magazynku (12).

ja odradzam deserta - zasięg ma mizerniutki, 25m to max., to co więcej, to rzecz przypadku; chyba że zależy Ci na estetyce (świetna) i trwałości (bezawaryjny);

jeżeli chcesz i ładne wykonanie i super zasięg - bierz Colta NM CG albo SW1911 CG; to są po mojemu dwa najlepsze pistolety sprężynowe (zasięgiem SW1911 dorównuje Hi-capie WE!)

• 1 month later...

Psovaty -> nie zgadzam się z tobą :P tak się składa ze miałem do czynienia zarówno z serią HPA jak i z Desertem i muszę powiedzieć że Desert ma trochę mniejszą prędkość wylotową ale za to (dzięki regulowanemu Hopupowi i długiej lufie) ma dluzszy zasięg (o jakies 7 metrów!) Myślę że dzieje się tak z powodu zbyt słabych HU w HPA. Jak ktoś byłby jeszcze zainteresowany tą repliką to odstąpie (przebieg 500kul, idealny, + sprężyna do Tuningu - wtedy napewno HPA odpadnie :P) No i to by było na tyle :P

stary temat - ale, oczywiście, możesz się nie zgadzać; ja mam tego sporo: i hpa, i desert (mówimy tylko o .50AE), i SW1911 i Colta NM; w moim desercie na początku kulki 0,20 szalały na dystansie 10-15m (dziurawiły to i owo), ale zasięg zawsze był albo słabiutki (ok. 20-25m), albo mocno niepowtarzalny; czytałem o tym desercie trochę opinii i na ogół ludzie mówili podobne rzeczy.