Marnus Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 Cześć, otóż mam problem z pewną wydawać się może banalną czynnością - odkręcenie tłumika płomienia. Próbowałem go wykręcić, ale nie wiem czemu nie chce nawet drgnąć. Mam prawoskrętny gwint tłumika (M16A3 USMC Logo G&P). Teraz zacząłem się zastanawiać czy dobrze kręcę. Bo już naprawdę zwątpiłem. Help Me! Quote Link to post Share on other sites
Krepel Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 A nie ma od dołu małego imbusa? Nie jestem pewny, czy jest jak w JG. Quote Link to post Share on other sites
Marnus Posted June 30, 2009 Author Report Share Posted June 30, 2009 Też mam emkę od JG i tam jest na imbus jeszcze, ale w G&P właśnie tego nie ma. :( Quote Link to post Share on other sites
viking071 Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 W moim G&P jest prawy gwint i wystarczyło po prostu użyć klucza i sporo siły. Nie wiem jak wygląda sprawa w modelach z różnego okresu. Ja swoją eMke kupiłem na początku marca 2008. Quote Link to post Share on other sites
Marnus Posted June 30, 2009 Author Report Share Posted June 30, 2009 Ja swoją jakiś miesiąc temu. Czyli jak mam prawoskrętny to muszę kręcić w stronę...? Bo ja już zwątpiłem, a nie chce przeorać tego tłumika. I tak poza tematem przepraszam, że pomyliłem działy i nie umieściłem go w "problemy i serwis". Wybaczcie mi ;) Quote Link to post Share on other sites
viking071 Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 (edited) Jeśli jest prawoskrętny , znaczy się typowy to trzeba odkręcać jak wszystko ( słoik, butelkę czy co tam chcesz ). Czyli jeśli patrzysz na tłumik od przodu, czyli właśnie celujesz repliką w swoją głowę, kręć w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara EDIT: Co do miejsca zamieszczenia tematu, pozostaje mieć, że modzi okażą się wyrozumiali. Edited June 30, 2009 by viking071 Quote Link to post Share on other sites
Marnus Posted June 30, 2009 Author Report Share Posted June 30, 2009 Dzięki za pomoc, zaraz się tym zajmę. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts