Snake00 Posted July 2, 2009 Report Share Posted July 2, 2009 Witam! Mam pytanie do wszystkich airsoftowców co sadzicie o replikach pojazdów militarnych na zlotach do ogólnego użytku a konkretniej chodzi o zrobienie np wojskowy baja buggy z fiata 126p, Transporter z żuka itp I drugie pytanie czy waszym zdaniem miłe by były smaczki na manewrach typu stacjonarne działka do obrony bazy typu M60 ,CKM itp ? Quote Link to post Share on other sites
Snipermen Posted July 2, 2009 Report Share Posted July 2, 2009 Jak jest kasa to sobie rób, ale koszt przeróbki pewnie będzie droższy od kupna, a raczej weź znajdź coś takiego sprawnego. Oczywiście pomysł fajny, na allegro jest Jeep na bazie Poloneza i raczej mnie on śmieszy niż ciekawi. Chyba że chodzi o podróbkę pojazdów z MadMaxa to już lepiej by wyglądało. Druga sprawa to jak takie coś wyeliminować i kwestia terenu. Podwozie Żuka w lesie... A jeżeli CI chodzi o broń stacjonarną to pomysł godny uwagi, zawsze mi się marzy krzyknąć tekst "Salwą Ognia!" Ale do armat i dział ASG jeszcze daleko. Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted July 2, 2009 Report Share Posted July 2, 2009 kiedys widzialem tarpana honkera zrobionego ala hummer, kupa kasy i roboty a efekt taki se. co do zrobienia pojazdu wojskowego najprostsza droga bedzie to: http://www.adrianstomcat.co.uk/Military/Li...icle/LSV-02.jpg lub http://www.globalsecurity.org/military/sys...dpv_lsvbugg.jpg mysle ze na poczatek mozna by posluzyc sie szayowozem, a jesli kto ma wiecej pieniazkow to moze by tak od podstaw zrobil i wykorzystac czesci np z jakiego samuraia albo z uaza Quote Link to post Share on other sites
Snake00 Posted July 2, 2009 Author Report Share Posted July 2, 2009 stacjonarne działka są nie za trudne do zrobienia :uśmiech: co do pojazdów nasz sport to wydatki wiec jeśli chcemy się bawić to trzeba sie wykosztować :uśmiech: No ale niedługo na śląsku będą takie zabawki dostępne :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
MATRON Posted July 2, 2009 Report Share Posted July 2, 2009 Kiedyś kupiłem dla swojej ekipy tarpana który kosztował mnie 650zł i sporo pracy, nie ukrywam że było warto mimo że minęło od tamtej pory 10 lat to dziś zrobił bym to samo gdybym tylko miał więcej czasu. Kilka fotek znalazłem przed i po remoncie. http://www.fotka.pl/albumy/matron77/1,Ja/27035254,, Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted July 2, 2009 Report Share Posted July 2, 2009 Matron, potrzebowalbym takie halogeny do mojego tarpana :) Quote Link to post Share on other sites
Sybir Posted July 3, 2009 Report Share Posted July 3, 2009 Taki wóż powstał w pomorskim. Wyszło super, ale niesamowicie drogo. Polecam wątek wraz ze zdjęciami: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=62293 Quote Link to post Share on other sites
Snake00 Posted July 3, 2009 Author Report Share Posted July 3, 2009 o niezłe kolegom wyszło :uśmiech: oby nam tez wyszedł taki potwór Quote Link to post Share on other sites
Doopek Posted August 7, 2009 Report Share Posted August 7, 2009 W Wielkopolsce jedna ekipa ma malucha bojowego. Na pierwszy rzut oka to zwykły, pomalowany maluszek z wyciętą dziurą w dachu i wyciągniętym tylnym siedzeniem. Dziura zakryta zieloną plandeką i zaopatrzona w prowizoryczny montaż na CKM. Na większej imprezie zabawa z tym była kapitalna, tym bardziej, że jeździł tam też Mercedes Golf (transportowy Golfiak ze ściętą paką i przymontowaną z przodu gwiazdką Merca), który robił za transporter. Quote Link to post Share on other sites
Krystian_Ck Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 (edited) Najłatwiej byłoby kupic honkera albo gazika i sie zabrac za upgraedowanie go.Wbije na wyższy lvl,kto wie może nawet bradley z tego wyjdzie ;D.Jasne,ze to wymaga sporego nakładu finansowego,ale...przyjemnosci sie nie da opisac :P Edited August 8, 2009 by krystianCK Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts