kmdwpl Posted July 9, 2009 Report Share Posted July 9, 2009 A więc mam tą nową mp5 od krakmanów i niestety podczas przeładowania urwała mi się rączka przeładowania, tak ten cypelek co jego przeładowanie odsłania regulację hop-up, i teraz mam pytanie jak to najprościej naprawić? ;-) Z góry THX za pomoc ;-) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 9, 2009 Report Share Posted July 9, 2009 Kupić nowy :D Quote Link to post Share on other sites
Mykpykcyk Posted July 9, 2009 Report Share Posted July 9, 2009 Oddać na gwarancje, skleić, kupić nową część/replikę. Quote Link to post Share on other sites
kmdwpl Posted July 9, 2009 Author Report Share Posted July 9, 2009 A taka rzecz kwalifikuje się w ramach naprawy gwarancyjnej? Quote Link to post Share on other sites
Biker Posted July 9, 2009 Report Share Posted July 9, 2009 Raczej nie uznają że to z winy użyszkodnika(choć możesz spróbowac) , lepiej kup sobie nową, metalową. Quote Link to post Share on other sites
kmdwpl Posted July 9, 2009 Author Report Share Posted July 9, 2009 Ona jest metalowa :-F Quote Link to post Share on other sites
Mykpykcyk Posted July 9, 2009 Report Share Posted July 9, 2009 Zapodaj foto. Quote Link to post Share on other sites
kmdwpl Posted July 9, 2009 Author Report Share Posted July 9, 2009 Foto: http://yfrog.com/1hdsc00624fj Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted July 9, 2009 Report Share Posted July 9, 2009 (edited) Naprawa gwarancyjna- o Tym zapomnij (dostaniesz odpowiedź że sie bawiłeś,za mocno naciagałeś-w każdym razie "TWOJA WINA" Metal-Metal z tego taki jak zawsze-ZNAL..(wyglada to jak połączenie cyny z gipsem :D) kup nowe albo wiertarka+narzynka+gwintownik (choć znając konsystencje i wytrzymałość tego "metalu" naprawa tego to tylko odroczenie Edited July 9, 2009 by rain777 Quote Link to post Share on other sites
kmdwpl Posted July 9, 2009 Author Report Share Posted July 9, 2009 A gdzie można dokupić taki element, ile to kosztuje? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 10, 2009 Report Share Posted July 10, 2009 Ja bym skleił. Nie wiem jaka tam jest mocna sprężyna, ale jak nie będziesz super mocno ciągnął to wytrzyma. Zapytaj kramanów czy mają takie części na meila. Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik PS: Albo daj na gwarancję i powiedz, że od razu dostałeś rozwalone. Quote Link to post Share on other sites
kmdwpl Posted July 10, 2009 Author Report Share Posted July 10, 2009 Karabin mam o tygodnia więc to nie przejdzie, więc co teraz robić? :wink: Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 10, 2009 Report Share Posted July 10, 2009 Ja bym podkoloryzował trochę. Powiedz, że nie miałeś czasu otworzyć, albo jak chciałeś wyregulować hopa to odpadło :D. Jak nie to skleić tylko. Ja bym kupił jakiś dwuskładnikowy klej na żywicy jakieś tam i już. Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
kmdwpl Posted July 10, 2009 Author Report Share Posted July 10, 2009 A rozebrać replikę i dostać się do tej części? :-F Quote Link to post Share on other sites
Reka Posted July 10, 2009 Report Share Posted July 10, 2009 Pozwól, że zapytam: w jakich okolicznościach to urwałeś? Tzn szarpiąc jakoś mocniej czy po prostu podczas standardowej zabawy replika (czyt. bez zbędnego wyżywania się)? :) W sumie to troszkę lipa, że po tygodniu użytkowania trafia się taki zonk. Quote Link to post Share on other sites
kmdwpl Posted July 10, 2009 Author Report Share Posted July 10, 2009 Bez żadnego szarpania, normalnie odsunąłem okno hopka i podczas zasuwania się ułamało :-F Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 10, 2009 Report Share Posted July 10, 2009 To daj na gwarancję. Powiedz jak było i już, nie ma bata muszą uwzględnić. Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
kmdwpl Posted July 26, 2009 Author Report Share Posted July 26, 2009 No i doszła ta część do mnie, teraz ją dopiero rozpakowałem jako, że wróciłem z Turcji i była wrzucona przez kuriera na działkę (swoją drogą DPD dało dupy, bez pokwitowania itd. wiedząc, że jestem za granicą rzucił mi za ogrodzenie paczkę :wink: ) i teraz pytanie jak ten n0owy cypel do przeładowania zamontować? Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted July 26, 2009 Report Share Posted July 26, 2009 Musisz ściągnąć muszkę i pod nią w suwadle zamka jest śrubka jak ją odkręcisz to jakimiś kombinerkami powinieneś wyjąć urwany element, składasz odwrotnie niż rozbierałeś. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts