Prokot Posted May 30, 2004 Report Share Posted May 30, 2004 Szykuje sie piekna gierka, cos pomiedzy battlefieldem a OPF : http://soldner.jowood.com/index.php?Weapon...ier=797&lang=en Link to post Share on other sites
WOjtas^ Posted May 30, 2004 Report Share Posted May 30, 2004 pogralem, pogralem i mi sie znudzilo. Duze wymagania, slaba grafika, maly realizm... No, ale sprobowac mozna. :) Link to post Share on other sites
BaUEr Posted June 12, 2006 Report Share Posted June 12, 2006 No właśnie ... troszeczke ostatnio zasypuję ten dział postami .. :wink: ale dopiero co niedawno go odkryłem... więc.. coś nie coś się wypowiem. Co do SOLDNER. Czy ktoś w to gra? Gierka jest do kupienia teraz za ok 19,90zł. W podstawowej formie wszyscy gracze wiązali z nią wielkie nadzieje ... wedłog recenzętów gra się wyłożyła. Mimo to ja grałem kiedyś w Betę po necie i coś mnie tam urzekło. Jeden z recenzętów w jakiejś gazecie napisał: gra w wersji 1.0 jest zbugowana... + posiada duże wymagania które nie mają odzwierciedlenia w grafice. Napisał też że gierka nadal posiada ten wielki potecjał na który czekali gracze jednak wymaga patchy. Więc moje pytanie. Czy jest sens wydawać te 20zł aby się przekonać czy wszytkie wydane łatki itp. załatwiły sprawę? Po oglądnieciu kiedyś filmiku z gry (mam go cały czas na HDD) nadal jestem pod wrażeniem możliwości w niej zawartych. 1.możliwość zniszczenia wszytkiego na planszy... (budynki, drzewa, pojazdy, ogólnie co sie da normalnie zniszczyć przy urzyciu dostepnego sprzetu tam równierz nie powinno przyspożyć problemu) 2.prowadzenia pojazdów (wiem że teraz to już standart lecz), samo prowadzenie pojazdów jest dużo mniej Arcadowe niż w jakiej kolwiek innej grze. Dajmy na to latałem śmigłowcem. Arcadowo to się wcale nie latało. Bardziej porównywałbym to do symulacji. Śmigłowiec ani na chwile nie zawisał w powietrzu jakby nie działały na niego prawa fizyki. Zagrwywałem się kiedyś w Symulacje lotnicze więc porównanie mam. Tylko pytanie. Czy patche wyszły? to wiem że tak. Ale czy rzeczywiście poprawiło się ? tego nie wiem. Czy ktoś w to gra? Czy lepiej wyłożyć te 20zł na 3000 kulek ? :P (wiem że odpowiedzi na te pytania mógłbym szukac na różnych giercowych forumach ale najpierw spróbuję tutaj :wink: może nawet kogoś zaciekawie.) pozdrawiam! ***BaUEr*** 8) Link to post Share on other sites
Grey Posted June 12, 2006 Report Share Posted June 12, 2006 Ja wydalem, pogralem ze 2 h, powkurzalem sie na te patche i dociagane mapki i na to, ze realizmu tam za grosz, zapytalem na forum Soldnera czy sa jakies grupy bawiace sie w taktyke, uslyszalem, ze fajne klany biora ludzi z duzym doswiadczeniem (IMO taka definicja fajny klan oznacza, ze z realna taktyka nie ma nic wspolnego, tylko z wymiatraniem na planszy) i olalem. Mam za 20zl, nie placze, ale za ta cene moglem kupic cos znacznie ciekawszego (teraz Raven Shield wyszedl z Athena Sword, kupilem za 25 zl i nie zaluje). Link to post Share on other sites
Grizzly16 Posted July 3, 2006 Report Share Posted July 3, 2006 Tu założyłem topic o tej grze, gdzie również wyraziłem swoją opinię. Gram tylko jak mam czas. Moja ulubiona mapa to PowerBase, Fastlane (chociaż już trochę nudnawa). Taktyka jest, tylko Niemcą się po angielsku nie che pisać i czasem sie trudno dogadać. Zresztą walk taktycznych kiepsko się dopatrywać w walkach ogólnodostępnych. Podczas starć prywatnych team Vs team ludzie są napradę dobrze zgrani. tylko z wymiatraniem na planszy No nie powiedział bym mapy są bardzo duże, to nie CS gdzie ludzie robią już wszystko nawykiem, tu ciągle pojawiają się nowe pomysły. Niszczenie planszy jest genialne, jak nie pójdzie restart serwa po kilku godzinach grania to na planszach z większym profitem robi się prawdziwe pole walki. Zrójnowane wioski, kratery po wybuchach, poprzewracane drzewa, zburzone mosty. TO jest właśnie klimat SOLDNERA. Zrzuty spadochronowe, walki powietrzne, na cięższy sprzęt zmechanizowny, polowanie na snajperów to wszystko daje wiele godzin dobrej zabawy. Walki CQB również są wporządku, chociaż ja za nimi nie przepadam. Pozdrawiam Edit: Poza tym bardzo duży wybór broni o różnych liczących się statystykach. Np Glock 17'tką nie przebijesz murowanej ściany a np. rusznicą przeciwczołgową pocisk wejdzie w jedną ścianę, przeleci przez nią, później zwiedzi wszeż cały dom, wbije się w drugą ścianę wyjdzie i zakończy lot nieopodal w ziemi :D . Rozrzut ma tu też naprawdę duże znaczenie (i tu jest takie drażniące mnie przekłamanie SWD ma zasięg skuteczny powiedzmy 200metrów potem jest za duży rozrzut co mnie mocno wkurzyło bo powinno być około 800metrów). A i zapomniałem wspomnieć o nalotach, laserowym oświetlaniem celi dla myśliwców, sterownaie bombami z kamerą, podczerwień, noktowizor, ładunki wybuchowe czasowe, odpalane zdalnie lub większą aktywnością ruchową. Do tego transport pojazdów za pomocą helikopterów z dużym udźwigiem i jesteśmy w domu. Grey potrafię zrozumieć twoje podejście do tej gry. Nie jest to OFP i nim nie będzie. Patrząc na tę grę pod kontem OFP na pewno nie znajdzie u ciebie Soldner aprobaty. W Soldnerze nie ma misji Coop przeciwko AI, a po twoich postach wnioskuję że w takim typie rozgrywki gustujesz. Grałem swego czasu w OFP na singlu i multi i bardzo mi się podobało, ale były pewne rzeczy trudne do zniesienia i przebolenia. Niektóre błędy jak strzelanie przez ściany, skaczące wozy czy pewnego rodzaju nie uprzejmość na większych mapach (mało kiedy ktoś się zatrzymał by mnie podwieść :( ), sam fakt braku możliwości dołanczania sie do gry w czasie rozgrywki przybija człowieka. Link to post Share on other sites
Grey Posted July 3, 2006 Report Share Posted July 3, 2006 Bylaby mozliwosc podlaczenia sie pod taka zorganizowana gre team vs team? Bo na publiczne 'szczelanki-jebanki' nie mam zupelnie ochoty. Moju skill jest niestety zaden z tego powodu. Link to post Share on other sites
Grizzly16 Posted July 3, 2006 Report Share Posted July 3, 2006 Czasem na publicznym takie rozgrywki się zdarzają, ogólnie to są na serwerach klanu, z hasłem. Link to post Share on other sites
Tofik Posted August 16, 2006 Report Share Posted August 16, 2006 grałem w demo i gre moge polecić Link to post Share on other sites
Kaspero Posted August 30, 2006 Report Share Posted August 30, 2006 Zakupilem gre Soldner: Złota edycja ładuje, wpisuje kody, no dobra laduje sie wszystko baaardzo długo, patrze a tam soldner:marine Corps, moze chcialby ktos pograc, a pozatym pytania: 1. Czy wszystkim ładuje się 15min.????? 2. Czemu u mnie ziemia pod żołnierzem jest czarna dookoła??? 3. I czy w tej grze wciąż trwa zima?? (tryb jednoosobowy) :evil: :evil: Proszę o odpowiedzi... I zapraszam do pogrania w Soldnera Link to post Share on other sites
BaUEr Posted August 30, 2006 Report Share Posted August 30, 2006 no no no ^^, jednak Soldner uradza ? czyżby ? Jak z Grafiką? Patche poprawiły wymagania oraz nakładające się textury? Gra jest bardzo ambitna... i tylko dla ambitnych. Szkoda że potencjał nie został wykozystany na początku... bo Trailer tej gry do teraz mnie rozwala 8O Chyba jak mi gdzieś wpadnie orginał w łapki ... lub bede coś zamawial i będzie w danym serwisie sobie sprawię to coś^^ pozdrawiam! ***BaUEr*** 8) Link to post Share on other sites
Goose Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 w Soldnera gralem i bede jeszcze grał , IMO ciekawa gra choc w sumie samych niemcow spotykalem... Mnie sie tam potenclal podobal szczegolnie szturmy na miasta w BWP-1 :D Link to post Share on other sites
Kaspero Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 Patche wszystkie są... stery do karty są... nie wiem czego jeszcze brakuje... :| Link to post Share on other sites
Recommended Posts