Viamortis Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 Witam. Problem polega na tym, że nie wiem jak w mojej eMce G&P odkręcić front od body (połączenie delta ring). Ani kluczem do szlifierek ani metodą na wetknięcie śrubokręta barell lock nawet nie drgnie. Próbuję kręcić w lewo (przeciwnie do wskazówek zegara) patrząc od strony lufy, ale efekt tego jest tylko taki, że się nieźle spociłem :F Jakieś sugestie??? PS. Pomoc żony na niewiele się zdała ;). Quote Link to post Share on other sites
Popski Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 (edited) Czekaj, taki problem chyba miałem z moim M15 od CA. Musisz wziąć duży klucz francuski/żabkę, im większy tym lepszy, złapać za to "takie śmieszne z ząbkami" i napierać dopóki nie puści "to takie z ząbkami" albo tobie zwieracz. Dodam że musisz odwinąć ten naplet sprężynowy żeby się ząbki pokazały, za naplet nie kręć. Ale to pewnie wiesz, więc powiem tylko byś nie tracił wiary i targał z całej siły. Edited July 14, 2009 by Popski Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 Ten element generalnie trudno schodzi, zawsze. Ja owijam szmatką i łapie wielkim kluczem. Potem w imadlo gnata i kręce. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 (edited) Już Ci mówiłem: użyj Mocy Planetarian! Ziemia! - zaprzesz się by odkręcić. Ogień! - grzać będziesz zapalniczką okolice gwintu. Wiatr! - jak się sparzysz to podmuchasz Woda! - jak się spocisz to wypijesz. Serce! - włożysz całe jakie masz w odkręcanie. Oczywiście grzej tylko jesli jesteś pewny, że w gwincie siedzi jakieś lepiszcze. Jeśli tylko zapieczony i zasyfiały to użyj Mocy WD-40. Edited July 16, 2009 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted July 16, 2009 Author Report Share Posted July 16, 2009 ODKRĘCIŁEM :D We dwóch chłopa my się zaparli i poszło. Ale były już chwile zwątpienia :F Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts