Leo_111 Posted July 17, 2009 Report Share Posted July 17, 2009 (edited) Witam . Nic nowego pojawił się kolejny problem z moją eg-707 . Po raz drugi posypała mi się dysza ale tym razem również zgubiłem sprężynkę odpowiadającą za cofanie się dyszy . Cóż berettka leżała dobre 2 miesiące za nim zebrałem się w sobie i zamówiłem u krakmanów dyszę wraz z sprężynką . Dnia dzisiejszego dostałem części i poskładałem całość do kupy . Przy składaniu zauważyłem ,że brakuje śrubki łączącej lufę zewnętrzną (podzieloną na dwie części) stwierdziłem ,że nie zmienia to nic w funkcjonowaniu repliki . Przystąpiłem do strzelania . Magazynek o dziwo trzymał i pobierał gaz , jednakże replika się nie przeładowywała . Wygląda to mniej więcej tak ,że zamek się cofa o parę centymetrów (na tyle żeby wyciągnąć kulkę z magazynka ) oczywiście kulka nie wylatuje , zostaje w lufie . Gaz odpada specjalnie na tą okazje kupiłem nowy . Wydaje się jakby nie pobierana była wystarczająca ilość gazu gdyż po napełnieniu magazynka można oddać ponad 30 "niepełnych" strzałów .Gdzie leży wina ? Sprężynka cofająca dyszę za mocna? Bebechy całe za wyjątkiem tej nędznej śrubki . Edited July 17, 2009 by Leo_111 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 17, 2009 Report Share Posted July 17, 2009 Wywal tą kupę do kosza i uskładaj na gaziaczka TM. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 18, 2009 Report Share Posted July 18, 2009 owiń gwint górnego zaworu tasmą teflonową i wkręć go jakby i zwój za mało. Szczelne powinno być i powinno podać więcej gazu. Quote Link to post Share on other sites
Leo_111 Posted July 18, 2009 Author Report Share Posted July 18, 2009 Tak też zrobiłem , problem zniknął jednakże teraz magazynek starcza na oddanie 2 do 3 strzałów . Tragedia . Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 18, 2009 Report Share Posted July 18, 2009 Przecież to tylko bell... nie wymagaj zbyt wiele. Spróbuj zerknąć jak wygląda mechanizm spustowy, czy wszystko tam gra. Quote Link to post Share on other sites
Leo_111 Posted July 18, 2009 Author Report Share Posted July 18, 2009 Obawiam się ,że spust działa prawidłowo . Zauważyłem również ,że ta przypadłość jest dość częsta . Przykładem dla tego może być choćby ten temat http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=67953 . Kolejną moją inwestycją w ten złom będzie magazynek "lepszego" producenta . Pozdrawiam dzięki za pomoc . Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted July 19, 2009 Report Share Posted July 19, 2009 Porządnie przesmarój zawór w magazynku. Mam w prawdzie innego gaziaka, jednak to mi pomagało w przypadku "słabych strzałów." Czasem pomagało dopiero rozłożenie zaworu na części :) Quote Link to post Share on other sites
Leo_111 Posted July 19, 2009 Author Report Share Posted July 19, 2009 (edited) Używam sylikonu w szpreju i wlałem go tam tonę ,inny smar się chyba nie sprawdzi . Zawór rozbierałem już kilka razy i składałem w różnych kombinacjach . Problemem już nie są słabe strzały a ilość tych prawidłowych . Edit. Problem udało mi się wyeliminować . Zamieniłem zawór a dokładniej ten mały "cypelek na sprężynce" , zabrałem go od colta tego samego producenta . O dziwo colt miał tą samą przypadłość . Pozdrawiam Edited July 19, 2009 by Leo_111 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 19, 2009 Report Share Posted July 19, 2009 i wyczyść te tony smaru :/. Żaden gnat tego nie lubi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts