Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam,

Kupiłem niedawno replikę firmy PJ model PJ4 R.I.S.

Dziś rano wziąłem go na przestrzelenie, chciałem sprawdzić czy jest mocny, zasięg i w ogóle jak się sprawuje. Wszystko byłoby super, gdyby nie to, że magazynek (hi-cap, oczywiście) nie podaje mi wszystkich kulek, podawał tylko jak odwróciłem broń do góry nogami, zresztą po jakimś czasie w ogóle przestał podawać. Jak go wyjąłem okazało się, że nie podało w ogóle kulek, ale mimo to w środku te leżące luzem sobie trzeszczą. Hi-Cap jest nakręcony na maxa, a kulek nie podał. Co mam zrobić? Boję się rozkładać magazynek, ponieważ od emki jeszcze nie rozkładałem, a poza tym mam gwarancję, a na samą przesyłkę do serwisu więcej wydam niż kupno nowego magazynka. Pomóżcie.

1. Pożycz od kogoś magazynek, podepnij do m4 i sprawdź, czy działa.

2. Nasyp kulek do własnego magazynka, odciągnij ten element blokujący kulki i kręć kółkiem.

3. Jw., ale nie odciągaj tego elementu podczas nakręcania, tylko po.

Niestety dwa ostatnie punkty w ogóle nie wypaliły. Sytuacja jest taka, że magazynek jest nakręcony na max, a kulek jak nie było tak nie ma, choć słychać, że w środku szeleszczą, nie wiem, może gdzieś coś zablokowały? Po prostu choćbym nie wiem ile kręcił to i tak nie widać kulek.

Coś zablokowało mechanizm hi-cap'a. Coś między zębatkami pewnie - czasami odpada taka część, która trzyma stabilnie główną zębatkę (tą którą się kręci). Odkręć śrubkę na dole, wyjmij mechanizm ze skorupy i sprawdź.

Wszystko super, najgorsze jest jednak to, iż nigdy w życiu takiego magazynka nie rozkładałem... Jak mam to dokładnie zrobić? A jeśli go uda mi się rozłożyć i nagle po otworzeniu jakaś część wypadnie prosto we mnie ( ;p ) i nie będę umiał tego złożyć z powrotem? Chyba stracę gwarancję, czy nie tak?