hammer91 Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 (edited) Witam! Zakładam ten temat gdyż znalazłem nietypową kamizelkę w DPM'ie. Uprzedzam że robię to z czystej ciekawości gdyż z żadnego mi dostępnego źródła nie udało mi się uzyskać odpowiedzi co to za model i czy jest to orginał/modyfikacja/podróbka. Uprzedzam również że bynajmniej nie zamierzam takowej kamizelki kupować. A o to link do tej perełki/cuda/czegoś nie określonego/itd. http://www.vest.pl/product-pol-6133-Kamize...inalna-DPM.html Liczę że uda nam się tego mutanta opisać, zmierzyć, zważyć i skatalogować :lol: Edited August 4, 2009 by hammer91 Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 Holenderska, albo niemiecka nie pamiętam już. Na 100% nie brytyjska. Quote Link to post Share on other sites
doktorre Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 W mojej ocenie baaardzo starta kamizelka, przypominająca te używane w Irlandii... Ale cała prawda w metce której na zdjęciu nie pokazali :wink: Quote Link to post Share on other sites
noah Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 (edited) Niemiecka, na Bałkanach tego używali. Edited August 4, 2009 by noah Quote Link to post Share on other sites
mer Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 Czy Bundeswehra ma zwyczaj noszenia czegoś w nie swoim kamuflażu? Może się wymienił? Na Bałkanach przecież pojawiły się wojska NATO. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 To holenderska kamizelka, Niemcy którzy w czasie imprezy na Bałkanach jeszcze nie mieli swoich lądowych używali właśnie holenderskich - kupionych bodajże na szybko, w ramach ichniej pilnej potrzeby operacyjnej. Quote Link to post Share on other sites
hammer91 Posted August 5, 2009 Author Report Share Posted August 5, 2009 Ok, dziękuję wszystkim za rozpoznanie co to za kamizelka. Nie spodziewałbym się że nosili to Niemcy. Tak czy siak dzięki wszystkim. Temat do zamknięcia Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts