Krystian148 Posted August 16, 2009 Report Share Posted August 16, 2009 Witam Chce przerobić M773 JG III Generacji na M4 w miarę małym kosztem! Lufa Dokręcana: Klik Body:Klik(Czy ta komora w komplecie w ogóle jest dobra?Testował ktoś?A jeśli nie to jaka? Kolba:Klik Rączka Transportowa: Klik A teraz takie małe pytanie czy opłaca się kupić tą dysze Klik i o ile poprawi osiągi repliki Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted August 16, 2009 Report Share Posted August 16, 2009 Lufa jest OK, Body też, co do komory to średnia, jak tanim kosztem to zastanów się nad czewona komorą firmy element jednoczęściową, kolba OK, rączka na szczęście metalowa to OK ale w życiu nie bierz plastikowej, co do dyszy to bardzo opłaca się kupić bo w JG na tych dyszach traci się ładne pare fpsów:) Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted August 16, 2009 Report Share Posted August 16, 2009 Ja tam nie widzę sensu tego zmieniać, ale OK. Tylko do dyszy musisz rozebrać GB ;) Lepiej weź gumkę hop up Systemę i dobre kulki. Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Krystian148 Posted August 17, 2009 Author Report Share Posted August 17, 2009 Gumki nie muszę wymieniać bo mam Prometheusa a co do kulek to mam PJ 0,25. Może ma ktoś propozycje jak w miarę tanim kosztem polepszyć osiągi? Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted August 17, 2009 Report Share Posted August 17, 2009 za 60 zł m130 guardera, efekt - 450 fps jakoś, zależnie od umieętności osoby składającej i szczelności wszystkiego. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted August 17, 2009 Report Share Posted August 17, 2009 I kulki zmień, bo te to shit. Kup G&G ze specshopa ;) Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Krystian148 Posted August 19, 2009 Author Report Share Posted August 19, 2009 Dziex za rady Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
RealBadAngel Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 Witam skorzystam z tematu gdyż mam prare pytań. Czy do M733 JG dobra będzie sprężyna m150/m160 systemy, na baterii 9,6 firefoxa ? Chodzi mi o samą sprężynę bo mam o jej wymiane mi chodzi. Broń sie nie rozleci ? Uprzedzając pytania, powiem od razu że, już pół proku gram na 9,6 i jest wszystko w porządku. Do tego chciałbym kupić gumkę hu, guardera taką jak ta : http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=144 Prosze o szybkie odpowiedzi :) Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 Rozleci się. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 (edited) Szkielet sie sypnie, a 9.6v może być za słabe do naciągnięcia tej sprężyny. Reszta da rade bez większych problemów. Edited December 6, 2009 by zwierzu93 Quote Link to post Share on other sites
RealBadAngel Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 mówiąc szkielet masz na myśli body ? Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 Jak szkielet to szkielet GB, body to body, zwane także korpusem. BTW. 9,6V 2000 NiCd batka daje radę przy stockowych zębatkach naciągnąć nawet m160 systemy tylko że z żałosnym rofem :( Quote Link to post Share on other sites
RealBadAngel Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 Dobrze, jaki gearbox proponujecie ? Zwykły gearbox od clasic army będzie w porządku, czy wzmocniony trzeba kupić ? Więc pytanie czy zwykły gearbox od CA wystarczy ? Jak cośto na zbrojowni sprawdzałem. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 szczerze mówiąc poradzłbym coś mocniejszego od CA np. szkielet G&P na łożyskach 8mm. Quote Link to post Share on other sites
RealBadAngel Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 Ten szkielet jest za drogi troche. Czy wzmocniony ICS będzie wystarczający ? Po za tym gumkę hu chciałbym kupić. Myślałem o G&P albo guarderam, co polecacie ? Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 Oszczędny kupuje 2 razy. Co do gumki to tylko i wyłącznie montuj systemę. Quote Link to post Share on other sites
RealBadAngel Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 W porządku, gumkę Systemy kupie w tym tygodniu jeszcze, a z gearboxem i sprężyną zaczekam. Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 Ale na co w M733 tyle fpsów? Mam nadzieję, że nie do budynku. A czemu tylko i wyłącznie Systemę. Dobrę są również Guardery, a ja sam mogę osobiście polecić G&G. Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 Bo testowałem w komorach z JG 3 gen i systema wypadła najlepiej. Pozatym niech głowa nie boli Cię o to po co mu tyle fps. Wracając jeszcze do szkieletu CA to przy m120 guardera które w mojej konfiguracji daje mi ~445fps przy bardzo szybkiej serii nie pęka mimo ostatnich niższych temperatur. Przebieg to około 6 worów kulek po 4k. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 A mi kolba daję 400fps... :roll: W JG warto wymienić komorę w przypadku, gdy w stocku są nadlewy. W innym przypadku wystarczy porządny teflon-fix. Również uważam za chore mieć tyle fps, bo z M140 możesz mieć ponad 500fps. Temat o gumkach jest obszerny i tutaj nie będę się produkował. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted December 12, 2009 Report Share Posted December 12, 2009 No dobra, może jestem trochę natrętny ;> Ale na co w replice wielkości "budynkowej" tyle fpsów. To tak, jakbym np. z MP5 zrobił "snajper rajfel". To się lekko kupy nie trzyma, ale... dobra jego sprawa :) Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted December 13, 2009 Report Share Posted December 13, 2009 Tyle, że do Mp5 nie zamontujesz konwersji np. od ar-11 albo sr-25 ew. jakiegoś SPR'a, gdzie do tej eMki możesz i wtedy to 'się kupy trzyma'. Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted December 13, 2009 Report Share Posted December 13, 2009 Wtedy tak, ale w tym momencie mówimy* o M733. *a raczej robimy OT Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted December 13, 2009 Report Share Posted December 13, 2009 O tuningu, nie znasz planów osoby, która będzie robić tuning ;) A co do OT to widziałem gorsze, nie zaczęliśmy gadać przecież o 'dupie Maryny' ;) Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted December 13, 2009 Report Share Posted December 13, 2009 Chcesz to możemy, ale zazwyczaj gada się o Broniach ;P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts