henryy1991 Posted August 17, 2009 Report Share Posted August 17, 2009 Witam. Strzelam się już trochę, ale do tej pory biegałem z AEGiem HK 416 AGM. Wzajemne ostrzeliwanie pozycji znudziło mi sie niemal od razu i zacząłem ciche podchodzenie ofiar, typu jeden strzał jeden trup. Zabawa naprawdę genialna jednak przydała by się mocniejsza i celniejsza replika, a kasy dużo nie ma. Słyszałem że jeden koleś przetuningował MB-05 Well'a na ok. 660fps i łącznie z ceną repliki wyszło mu coś koło 800zł, z tym że tuning robił w USA. Wiem że w Polsce można przetuningować ta repliczkę do 530fps, ale czy da się do 660?? wie ktoś gdzie nabyć takie części??, albo zna ktoś inny karabin który będzie dało sie przetuningowac do takiej V0?? prosiłbym o pomoc Link to post Share on other sites
human Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 Zerknij na Chińskie SVD za 300 coś złoty, był na Taiwanie ale ja go już nie widze. Link to post Share on other sites
Sveter121 Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 To trochę myślenie w stronę: "będę miał pierdylion fps to będę Rambo..." :wink: Link to post Share on other sites
henryy1991 Posted August 20, 2009 Author Report Share Posted August 20, 2009 a wie ktoś gdzie można teraz dostać tego SWD?? nie musi być polski sklep byle w europie bo nie chce przez miesiąc z USA czy jeszcze z innego kraju sprowadzać. Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted August 20, 2009 Report Share Posted August 20, 2009 W podchodzeniu nie brał bym takiej ilości fps, a replikę mobilną, cichą i celną, więc skupił bym się na zespole komory najbardziej ;) Ile masz kasy? To jest zasadnicze pytanie ;) Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Link to post Share on other sites
henryy1991 Posted August 20, 2009 Author Report Share Posted August 20, 2009 (edited) no lubię się skradać, ale przecież nie strzelam z 10m, tylko minimum z 30m, a chciałbym również spróbować nowej opcji jaką jest cierpliwe wyczekiwanie na ofiarę na z góry ustalonej i zamaskowanej pozycji i żeby mój zasię celnego strzału wyniósł nawet 100m Znalazłem tego SWD za 430zł w sklepie i na aukcji za 550 ze sprężyną guardera m170 koleś psize że ma w nim zasięg 120m na 0,30g przy V0 620 na 0,20 ile w tym prawdy?? możliwy jest tak duży zasięg przy takiej spręzynie?? jestem bardziej oblatany w AEG a w sprężynach snajperskich dopiero raczkuje, proszę o pomoc. P.S. Ile mam kasy, no trudno odpowiedzieć na to pytanie;/ kasy mam jeszcze dużo(700zł + AEG na sprzedaż, kilka wypłat za roboty które wykonuje + kasa za kilka przedmiotów jak sprzedam na allegro, łącznie moze ze 1300-1400, ale nie chce przekroczyć 1k na ASG) ale chce wydać jak najmniej bo ASG to tylko zabawa a tak na poważnie uprawiam strzelectwo i w sprzęt wpakowałem już prawie 4k i jeszcze szykują sie wydatki. Edited August 20, 2009 by henryy1991 Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted August 20, 2009 Report Share Posted August 20, 2009 :poddanie: Może najpierw zainwestuj w słownik poprawnej polszczyzny i ortograficzny zamiast się popisywać "V0"? 100m? I ty chcesz ile na to wydać? Sam SWD + sprężyna? http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=37838 - poczytaj sobie to - bo ten temat niedługo do tego zmierza... Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Link to post Share on other sites
henryy1991 Posted August 20, 2009 Author Report Share Posted August 20, 2009 v0- czego tu nie rozumiesz?? może mam napisać "fał zero"?? miałeś w szkole fizykę?? pewnie tak, ale już się zapomniało;], znasz się na strzelectwie?? chyba nie... Chodzi o prędkość początkową mierzoną w stopach na sekundę, lub m/s. Używam pojęcia fachowego i poprawnego, a nie jak co niektórzy "moc" co jest totalną pomyłką przy sprzęcie strzelającym. Dodam od siebie że opisując replikę można wspomnieć jeszcze o Ek0 (początkowej energii kinetycznej) która w odróżnieniu od v0 cały czas pozostaje bez zmian (gdy zmieniamy amunicję na cięższą/lżejszą). A co do repliczki to zobaczymy co z tego wyjdzie. Kupując SWD, prec.lufę mocną sprężynę i wymieniając części na robione na zamówienie u fachowego tokarza jak nic wyjdzie poniżej 1k zł a i tak nie wszystko muszę kupować od razu, więc w "ratach" nie odczuje się tak mocno tego ubytku pieniążków. Jeśli chodzi o ten temat w linku to już chyba na samym początku wspomniałem że jest sobie kolo który w replice wella po niedużym tuningu bo tylko wymiana sprężyny i cylindra z tłokiem na wytrzymalszy ma 660fps i nic mu nie szwankuje... więc jednak się da... Co do moich błędów to fakt spieszyłem się i mogłem troszkę namieszać, ale błędów ortograficznych nie dostrzegłem, mógłby mi je kolega wskazać?? Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted August 20, 2009 Report Share Posted August 20, 2009 Taa, czytanie ze zrozumieniem się kłania... Przeczytaj swój poprzedni post zwracając uwagę na zasady polskiej pisowni, a potem przeczytaj ze zrozumieniem drugą linijkę mojego poprzedniego postu... ;-) Tylko właśnie nie wiadomo po ile będzie to SWD, zobacz niedługo na zbrojowni będzię ogromniasta dostawa ;) PS: Może akurat bł. ort. jest mało, ale za to znaków interpunkcyjnych i podziału zdania tak. Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Link to post Share on other sites
Recommended Posts