Zomko Posted August 21, 2009 Report Share Posted August 21, 2009 Witam chciałbym się dowiedzieć czy jest jakiś sposób, aby przekonać się czy lufa jest precyzyjna( poza suwmiarką elektryczna której nie posiadam) Czy precka systemy posiada jakieś oznaczenia czy cokolwiek innego aby można było potwierdzić że to taka a nie inna? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted August 21, 2009 Report Share Posted August 21, 2009 Nowa systemka się błyszczy - jakoby polerowany mosiądz. Mosiądz luf stock'owych jest matowy i brzydki. Zresztą systemka ma ładne-dokładne frezy porobione, szczególnie przy obu końcach lufy i rowku na gumkę HU (tym podłużnym). Ktoś doświadczony rozróżni raz dwa trzy... Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted August 21, 2009 Report Share Posted August 21, 2009 Niestety ale Systema najczęściej się ładnie błyszczy (z zewnątrz) tylko po wyciągnięciu z pudełka... Jeśli była używana dłuższy czas to może być problem. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted August 22, 2009 Report Share Posted August 22, 2009 Oczywiście masz rację, ale nie zawsze tak do końca musi być. Tak czy inaczej po to pisałem o frezach na gumkę HU - oba, szlify na końcach luf. Mając dwie do porównania (gdzie jesteśmy pewni, że jedna to na 100 % Systema/lub chiński stock, z pewnością dowiemy się jaka jest ta druga lufa, sposób z kulką też daje radę. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted August 23, 2009 Report Share Posted August 23, 2009 Przyznajmy że nie ma 100%-owegeo sposobu na określenie firmy. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted August 23, 2009 Report Share Posted August 23, 2009 Oczywiście, ale jak ktoś widział wcześniej lufę Systemki to rozpozna, która to Systema, a która jest chińskim stock'iem - naprawdę nie widziałem jeszcze chińskiej stock'owej lufy, która ma takie ładne wykończenie jak Systemka - o czym już pisałem wcześniej. Zawsze też można podać dokładną co do setnej części milimetra średnicę zew. lufki Systemy, ona ma troszkę większą średnicę od zwykłych luf. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts