mmzocelot Posted August 27, 2009 Report Share Posted August 27, 2009 Zastanawiam się nad kupnem g36 i nie wiem który model wybrać... g36k [JG0738] czy g36c [JG608] Quote Link to post Share on other sites
matimatek Posted August 27, 2009 Report Share Posted August 27, 2009 Sam się nad nimi zastanawiałem i kupiłem wersje C, choć tańsza to bardziej mi się podoba od K. To tylko twój wybór, co bardziej ci się podoba i czy chcesz dokładać forse. Różnią się tylko tym, że C nie ma celownika optycznego i ma minimalnie inną bryłe. Quote Link to post Share on other sites
Ricardo Posted August 28, 2009 Report Share Posted August 28, 2009 K ma długość lufy jak M4, więc większy wybór precek, i trochę celniejsza będzie ;-) Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted August 28, 2009 Report Share Posted August 28, 2009 Sam się nad nimi zastanawiałem i kupiłem wersje C, choć tańsza to bardziej mi się podoba od K. To tylko twój wybór, co bardziej ci się podoba i czy chcesz dokładać forse. Różnią się tylko tym, że C nie ma celownika optycznego i ma minimalnie inną bryłe. Że niby "K" ma celownik optyczny? ;-) Bierz dłuższą. Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
blazejw Posted December 20, 2009 Report Share Posted December 20, 2009 Też zastanawiam się nad tym i chcę wybrać bardziej uniwersalną tj. na las i na budynki. Czy dłuższa wersja da rade w budynku? Czy może krótsza będzie lepsza w tych dwóch dziedzinach? Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 (edited) "K" powinien mieć celownik optyczny z przybliżeniem 3x oraz kolimator nad celownikiem. A "C" i "K" mają inną bryłę, bo model "K" to karabinek szturmowy, a "C" to subkarabinek. Edited December 25, 2009 by PiterTKD Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 K jest bardziej uniwersalna, w środku i tak masz to samo. Najdłuższa jest V (albo G36) ale to już inna bajka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts