Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[GAZ] modyfikacja zaworu

Recommended Posts

Witam

mam strzelbe M870 Maruzen - gazowa - w zwiazku z niemozliwoscia zakupu jakiegokolwiek gotowego upgrade - zastanawiam sie, czy jest mozliwosc zwiekszyc samodzielnie przepustowosc zaworu (spustowego)

czy znane sa wam jakiekolwiek przerobki tego typu? lub jak to zrobic?

bo ja jak patrze na ten zaworek (ok. 6mm dlugosci - waleczek na jednym koncu z uszczelka, przewiercony poprzecznie) - dziala na zasadzie - iglica cofa go i przez to przewiercenie przedostaje sie gaz - czy powiekszenie tej dziurki wplyneloby na ilosc wypluwanego gazu??

ps. upgrade w tym modelu jest niezbedny, bo tak jak ta replika jest piekna, to tak samo slabo strzela (potrafi gozej od sprezynowego pistoletu)

ja mowilem akurat o innym artykule (teraz go poszukam - zmusiles mnie 8) ) , ale moze ten tez moze pomoc...

EDIT pomylilem sie skrocenie drogi gazu od pojemnika do lufy zalecano w m500 marushina (spotkalem sie na necie z stwierdzeniami ze w maruzenowskich shotgunach takze mozna by cos takiego zrobic ale takiej strzelby nie mam ani nie widzialem wiec nie moge pomoc) o ile nie wymyslisz czegos lepszego albo nie znajdzie nikt lepszego gotowego rozwiazania to chyba pozostaje ci to:

http://www.arniesairsoft.co.uk/beta/html/n...pter_review.htm

tylko nie przesadz z mocą ;-) w koncu to bron do cqb a 3j na 0-10m to troche duzo (ale jesli dobrze zrozumialem mozna troche "przykrecic" :> )

Hmmm rozwiercilem delikatnie zawor - nie chce przesadzic, bo moze byc tak, ze dam mu za duzo swobody i sie za mocno rozprezy ? (dobrze kombinuje??)

czy wiecie, kto moglby w Polsce dokonac takiej przerobki na CO2? Skutecznie oczywiscie

a z moca :twisted: niech strzela jak stockowy elektryk a bede happy

Zapomniałęm: jeśli interesuje Cię modyfikacja jaka jest opisana w podanym przeze mnie linku to radzę sobie to zapisać albo wkleić do Worda bo strona działa tylko w niektóre dni tygodnia i dziś akurat jest ten szczęśliwy dzień :D .

Zapomniałęm: jeśli interesuje Cię modyfikacja jaka jest opisana w podanym przeze mnie linku to radzę sobie to zapisać albo wkleić do Worda bo strona działa tylko w niektóre dni tygodnia i dziś akurat jest ten szczęśliwy dzień :D .

moge sie mylic oczywiscie jak zawsze :D ale wydaje mi sie ze te zaworki beda sie bardzo od siebie roznić

• 2 years later...
  • 2 weeks later...