Hargin Posted June 20, 2004 Report Share Posted June 20, 2004 Witam mam strzelbe M870 Maruzen - gazowa - w zwiazku z niemozliwoscia zakupu jakiegokolwiek gotowego upgrade - zastanawiam sie, czy jest mozliwosc zwiekszyc samodzielnie przepustowosc zaworu (spustowego) czy znane sa wam jakiekolwiek przerobki tego typu? lub jak to zrobic? bo ja jak patrze na ten zaworek (ok. 6mm dlugosci - waleczek na jednym koncu z uszczelka, przewiercony poprzecznie) - dziala na zasadzie - iglica cofa go i przez to przewiercenie przedostaje sie gaz - czy powiekszenie tej dziurki wplyneloby na ilosc wypluwanego gazu?? ps. upgrade w tym modelu jest niezbedny, bo tak jak ta replika jest piekna, to tak samo slabo strzela (potrafi gozej od sprezynowego pistoletu) Quote Link to post Share on other sites
JuzekK Posted June 20, 2004 Report Share Posted June 20, 2004 poszukaj na airsoftplayers.com czy arnies nie pamietam gdzie to znalazlem , ale bylo o zwiekszeniu mocy 870tki , przez skrocenie drogi jaka podawany jest gaz, bylo wsio ladnie i z obrazkami. Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted June 20, 2004 Report Share Posted June 20, 2004 Jeśli dobrze zrozumiałem ten artykuł: http://www.unconventional-airsoft.com/proj...-conversion.php to rozwiercanie również powinno pomóc. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
JuzekK Posted June 20, 2004 Report Share Posted June 20, 2004 ja mowilem akurat o innym artykule (teraz go poszukam - zmusiles mnie 8) ) , ale moze ten tez moze pomoc... EDIT pomylilem sie skrocenie drogi gazu od pojemnika do lufy zalecano w m500 marushina (spotkalem sie na necie z stwierdzeniami ze w maruzenowskich shotgunach takze mozna by cos takiego zrobic ale takiej strzelby nie mam ani nie widzialem wiec nie moge pomoc) o ile nie wymyslisz czegos lepszego albo nie znajdzie nikt lepszego gotowego rozwiazania to chyba pozostaje ci to: http://www.arniesairsoft.co.uk/beta/html/n...pter_review.htm tylko nie przesadz z mocą ;-) w koncu to bron do cqb a 3j na 0-10m to troche duzo (ale jesli dobrze zrozumialem mozna troche "przykrecic" :> ) Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted June 20, 2004 Author Report Share Posted June 20, 2004 Hmmm rozwiercilem delikatnie zawor - nie chce przesadzic, bo moze byc tak, ze dam mu za duzo swobody i sie za mocno rozprezy ? (dobrze kombinuje??) czy wiecie, kto moglby w Polsce dokonac takiej przerobki na CO2? Skutecznie oczywiscie a z moca :twisted: niech strzela jak stockowy elektryk a bede happy Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted June 20, 2004 Report Share Posted June 20, 2004 Zapomniałęm: jeśli interesuje Cię modyfikacja jaka jest opisana w podanym przeze mnie linku to radzę sobie to zapisać albo wkleić do Worda bo strona działa tylko w niektóre dni tygodnia i dziś akurat jest ten szczęśliwy dzień :D . Quote Link to post Share on other sites
JuzekK Posted June 20, 2004 Report Share Posted June 20, 2004 Zapomniałęm: jeśli interesuje Cię modyfikacja jaka jest opisana w podanym przeze mnie linku to radzę sobie to zapisać albo wkleić do Worda bo strona działa tylko w niektóre dni tygodnia i dziś akurat jest ten szczęśliwy dzień :D . moge sie mylic oczywiscie jak zawsze :D ale wydaje mi sie ze te zaworki beda sie bardzo od siebie roznić Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted June 21, 2004 Report Share Posted June 21, 2004 czy wiecie, kto moglby w Polsce dokonac takiej przerobki na CO2? Skutecznie oczywiscie Mathias z Yelnetu swego czasu chcial przerabiac SWD na CO2, zapytaj go o doswiadczenia :) Quote Link to post Share on other sites
JuzekK Posted June 21, 2004 Report Share Posted June 21, 2004 strzelba jest dosc rzadka i mysle ze malo kto ja widzial , wiec moze zrob zdjecie zbiornika i zaworku (o ile mozesz) to pokombinuje moze troche wiecej osob. Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted June 21, 2004 Author Report Share Posted June 21, 2004 narazie powiekszylem zawor o pare pociagniec pilnika i jest jakby lepiej mysle, ze jeszcze jedno podejscie do rozwiercenia i bedzie ok :D Quote Link to post Share on other sites
kuropatwa Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 Możesz zrobić zdjęcie tego zaworu i podać jego lokalizacje ? bo ja chce sobie kupić m870 ale nie bardzo sie oriętuje jak jej dopomóc w strzelaniu :) Quote Link to post Share on other sites
kuropatwa Posted June 1, 2007 Report Share Posted June 1, 2007 Dobra mam m1100 właśnie urzywając green gasu rozpieprzyl się zawór a mienowicie gaz przez neigo przelatuje cały czas Co można mu zrobić ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts