AB Moro Posted September 2, 2009 Report Share Posted September 2, 2009 (edited) Witam, Posiadam replikę SWD A&K i poddałem ją lekkiemu tuningowi. Założyłem ten temat w tym miejscu bo wydawało mi się najodpowiedniejsze. Karabin posiada sprężynę Graudera SP170, precke Deep Fire 590 mm 6,02, nowy stalowy tłok firmy H&K i gumkę graudera. Tłok wydaje się być cięższy przynajmniej 2x od stockowego aluminiowego i ty moje pytanie czy na kulkach 0,36 g będą znaczne straty w mocy ? Poza tym przy testowaniu go na otwartej przestrzeni (bez wpływu wiatru) jego zasięg skuteczny wynosił niecałe 60 m. Posiadam optykę na montażu od AK. Chciałbym dowiedzieć się jaki może być tego powód. Może zamontowanie mocniejszej sprężyny załatwi sprawę ? Edited September 2, 2009 by AB Moro Quote Link to post Share on other sites
Karol_K Posted September 2, 2009 Report Share Posted September 2, 2009 Dużo zależy od kulek , przy M170 proponował bym jednak jakieś 0.4 Quote Link to post Share on other sites
AB Moro Posted September 2, 2009 Author Report Share Posted September 2, 2009 A czy dwukrotnie cięższy tłok nie ujmuje w mocy ? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted September 2, 2009 Report Share Posted September 2, 2009 (edited) Tylko pytanie po co zmieniałeś tłok, zespół spustu na stalowy to ruzumiem, ale ten stockowy tłok wydaje się być wytrzymały (ja nawet to bym ten stock'owy ponawiercał jeszcze). Tak samo możesz ponawiercać ten tłoczek stalowy, który masz. Mocy? A ile Wat ma Twoje SWD - taką jednostkę ma moc. Wiem, że chodzi Ci o energię pocisku, czy też prędkość wylotową podawaną jak zwykle na kulach 0,2, ale jestem wredny. Coś tam na pewno odejmie, tylko nie mam pojęcia ile - sprawdź na chrono - najprościej i najlepiej, na tłoku stock'owym i tym nowym. Edited September 2, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
AB Moro Posted September 21, 2009 Author Report Share Posted September 21, 2009 Mam kolejne pytanie.Ostatnio w ofercie H&K pojawił się karabin wyborowy ze sprężyną m 170 i przy jego szczelności uzyskuje 670 fps-ów, przy czym posiadam identyczną sprężynę a energia wystrzału jest o 80 fps-ów słabsza. Posiada może ktoś SWD i potrafi wytłumaczyć w jaki sposób dobrze go uszczelić ? Quote Link to post Share on other sites
Karol_K Posted September 21, 2009 Report Share Posted September 21, 2009 Musisz nałożyć nie małą warstwę cyny na końcówkę dyszy ... bez tego nie da rady- nie będzie szczelny - opcjonalnie zamontować jakąś uszczelkę w miejscu gdzie dysza styka się z komorą... Tak poza tym to jest już temat o SWD A&K Quote Link to post Share on other sites
Piewko1992 Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 A co sadzicie o tej stronie http://www.repliki-gh.home.pl/main.html?src=%2Findex2.html tutaj jest tez pare czesci do SWD i stalowy tlok i zaczep. Kupywaliscie cos tam kiedys? Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 Strona jak najbardziej godna polecenia. Quote Link to post Share on other sites
Piewko1992 Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 Tak sie zastanawiałem czy jak wloze ten stalowy tlok i zaczep, do tego sprezyne mocna np sp 220, albo jakas inna na 600fps to czy inne czesci mi wytrzymaja? Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 Tak sie zastanawiałem czy jak wloze ten stalowy tlok i zaczep, do tego sprezyne mocna np sp 220, albo jakas inna na 600fps to czy inne czesci mi wytrzymaja? Po 1. jest już temat o SWD A&K Po 2. nigdy nie słyszałem o sp 220 (jedynie o 210) Po 3. 600 fps da ci już 170-ka guardera Quote Link to post Share on other sites
sander Posted July 7, 2010 Report Share Posted July 7, 2010 co mam zrobić jeżeli komora hop up rozwaliła się? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 8, 2010 Report Share Posted July 8, 2010 kupić nową. co mam zrobić jak przypaliłem zupe ? co mam zrobić jak spaliła sie żarówka ? ludzie.... poza tym nie ten dział! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts