Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Mały Defekt M4A1 Boyi

Recommended Posts

Mam mały problem ze swoją repliką M4A1 Boyi, mianowicie ,gdy strzelam kulki co jakiś czas(od czasu do czasu a nawet przez kilka strzałów) lecą mi na boki, raz lekko w lewo raz w prawo. Jeśli chwilę odczekam(1-2 sek.) i ponownie strzelę 2-4 kulki lecą prosto następnie kolejne zaczynają skręcać. Oczywiście po między tymi ,,srkęcankami" zdaży się ,że 2-3 kulki polecą prosto. Czy to jest normalne,że po jakimś czasie tak kulki właśnie lecą, nie powinny lecieć w to samo miejsce albo chociaż jak najlbiżej? Tworzy się tak jakby typowy ,,rozrzut" tak jak na auto? Bardzo mi to nie przeszkadza bo to dzieję się od czasu do czasu. Skręty tych kulek nie są aż tak bardzo duże, ale zastanawia mnie co to może być. Proszę o jakieś wyjaśnienie.. 8)

Jakich używasz kulek, jaką masz gumkę, jaki dystanser? A profilaktycznie wyczyść lufę...

Strzelam na kulkach 0,25G Madbull, ale to różnie bywa. Gumkę mam wymienianą od razu przy zakupie. Gumka z Systemy Silikonowa. Dystanser? - pierwszy raz takie coś słyszę... nierozumiem

Aha czyli tak jakby część hop-upa. Mam go napewno :D. Inaczej by mi kulki nie podkręcały by się. A podkręcają się tyle,że chodzi mi o to,że tak lecą na boki czasami.

A lufę przeczyszczę... Gdzie ja mam ten wycior?xD Nie no żart.

Edited by Laki