Laki Posted September 6, 2009 Report Share Posted September 6, 2009 Mam mały problem ze swoją repliką M4A1 Boyi, mianowicie ,gdy strzelam kulki co jakiś czas(od czasu do czasu a nawet przez kilka strzałów) lecą mi na boki, raz lekko w lewo raz w prawo. Jeśli chwilę odczekam(1-2 sek.) i ponownie strzelę 2-4 kulki lecą prosto następnie kolejne zaczynają skręcać. Oczywiście po między tymi ,,srkęcankami" zdaży się ,że 2-3 kulki polecą prosto. Czy to jest normalne,że po jakimś czasie tak kulki właśnie lecą, nie powinny lecieć w to samo miejsce albo chociaż jak najlbiżej? Tworzy się tak jakby typowy ,,rozrzut" tak jak na auto? Bardzo mi to nie przeszkadza bo to dzieję się od czasu do czasu. Skręty tych kulek nie są aż tak bardzo duże, ale zastanawia mnie co to może być. Proszę o jakieś wyjaśnienie.. 8) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted September 6, 2009 Report Share Posted September 6, 2009 Jakich używasz kulek, jaką masz gumkę, jaki dystanser? A profilaktycznie wyczyść lufę... Quote Link to post Share on other sites
Laki Posted September 6, 2009 Author Report Share Posted September 6, 2009 Jakich używasz kulek, jaką masz gumkę, jaki dystanser? A profilaktycznie wyczyść lufę... Strzelam na kulkach 0,25G Madbull, ale to różnie bywa. Gumkę mam wymienianą od razu przy zakupie. Gumka z Systemy Silikonowa. Dystanser? - pierwszy raz takie coś słyszę... nierozumiem Quote Link to post Share on other sites
Terenowy Posted September 6, 2009 Report Share Posted September 6, 2009 Dystanser podkręca kulki, znajduje się w komorze HU. Zobacz, albo go nie masz xD albo masz jakiś co najmniej dziwny. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted September 6, 2009 Report Share Posted September 6, 2009 Może być uszkodzony, albo źle osadzony, lufę czyściłeś? Quote Link to post Share on other sites
Laki Posted September 6, 2009 Author Report Share Posted September 6, 2009 (edited) Aha czyli tak jakby część hop-upa. Mam go napewno :D. Inaczej by mi kulki nie podkręcały by się. A podkręcają się tyle,że chodzi mi o to,że tak lecą na boki czasami. A lufę przeczyszczę... Gdzie ja mam ten wycior?xD Nie no żart. Edited September 6, 2009 by Laki Quote Link to post Share on other sites
Laki Posted September 8, 2009 Author Report Share Posted September 8, 2009 Lufę przeczyściłem. Mam wrażenie ,że jest lepiej już tak nie lecą na boki teraz jeszcze mniej. Co proponujecie teraz? Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted September 8, 2009 Report Share Posted September 8, 2009 (edited) Lufę precyzyjną... EDIT: najlepiej z jakąś komorą porządną. Edited September 8, 2009 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
Laki Posted September 8, 2009 Author Report Share Posted September 8, 2009 Aha... No, ale o tym pomyślę za jakiś czas. Dzięki wszystkim za pomoc - Temat do zamknięcia Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted September 16, 2009 Report Share Posted September 16, 2009 Kołnierz gumki najpierw sprawdź czy cały ;-) Quote Link to post Share on other sites
Laki Posted September 17, 2009 Author Report Share Posted September 17, 2009 (edited) Ok, ale broń tak nie skręca bardzo jak napisałem w 1 poście. To jest chińczyk i celność jego wycenię na 8,5/10. Wg. mnie na chińczyka już się lepiej nie da bez tuningu. Edited September 17, 2009 by Laki Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts