Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

RK-02 problemik

Recommended Posts

Witam, po ostatnich manewrach gdy wróciłem do domu chciałem zobaczyć czy batki są rozładowane. Był ten cyk-cyk silnika czyli rozładowane. Dziś po 7h godzinach ładowania obu nadal jest cyk-cyk na innych replikach batki śmigają jak nowe.

Nie wiem co mogło się stać z AKS. Może jakaś zacinka? Odczepiłem chwyt silnikowy. Silnik kręci czyli wina zębatek. Ja nigdy w GB się nie bawiłem więc jak mogę to sam spróbować naprawić? Dziękuję i pozdrawiam.

Edited by Terenowy

Stock'owa krótka, twarda sprężyna M120 i brak shimmingu - zacinka tłoka w tylniej pozycji (musisz podłączyć dobre aku 8,4V albo 9.6V i zwolnić sprężynę - stock'owe aku jest cienkie i raczej nie daje już rady).

PS. Możesz wyciągnąć GB, odkręcić koszyczek z silnikiem od GB i zwolnić anty reversal'a jakimś płaskim śrubokrętem - minus tego taki, że trzeba robić to ostrożnie żeby nie uszkodzić sprężynki anty reversal'a i nie pozwolić zębatkom całkowicie się obkręcić bo zębatka tłokowa uderzy tłok w dupsko.

Edited by Gogin

Kolega już stwierdził, zę mocniejsza bateria nie pomogła.

Antyrewersal czyli zatrzask przeciwpowrotny ujrzysz, zaglądając do dziury po wyjęciu silnika. W GB zobaczysz skośne koło zębate i stykającą się z jego częścią dźwignię. Odciągnij ją szydłem i pójdzie. Potem próbuj strzelić. Jeśli się zatnie to coś w GB zdechło.