Sis Posted September 6, 2009 Report Share Posted September 6, 2009 Interesuje mnie wymiana lufy wewnętrznej w p90 (ok. 24 cm) na dłuższą (ok. 44 cm), którą oczywiście chcę schować w tłumiku. Problem jaki napotkałem, to brak na rynku zwykłych luf wewnętrznych, za to precyzyjnych jest bez liku. Nie jest to opcja, która, z oczywistych względów możliwości zacinania sie tańszych kulek, lub ceny niezacinających się, jak również ceny samej lufy precyzyjnej, byłaby mnie interesowała. Jak można poradzić sobie z tym kłopotem? Czy można taką lufę wykonać samemu? Ew. czy można zakupić jakiś produkt wyjściowy do dalszej obróbki, a jeśli tak, to gdzie? Czekam na pomysły i propozycje (ale tylko poważne) PS. Opcji "szukaj" już używałem. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted September 6, 2009 Report Share Posted September 6, 2009 Jest sens tracić podstawową zaletę repliki tzn kompaktowość na rzecz minimalnej poprawy osiągów ? Jak kiedyś bawiłem się P90 i sprawdzając jakie spadki FPS dają różne długość luf to założyłem nawet 509 CA i jakiejś drastycznej poprawy osiągów to nie było . Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted September 6, 2009 Report Share Posted September 6, 2009 Jak on nie chce lufy precyzyjnej, ew. chce sam ją robić, to poprawy żadnej nie zarejestruje, tylko spadek osiągów. Też testowano zakładanie długiej lufy do tego, ba nawet precyzyjnej. Poprawy istotnej nie zarejestrowano, ja sobie powiesiłem tłumik, bo nastąpiło wyciszenie repliki znacząco, a używam go w sumie głównie w zielonej, bo w budynkach latam najczęściej z pistolem, albo z MP5K ;-). Do Kolegi od topica ---> zmień replikę na cokolwiek innego, nie będziesz musiał kombinować. Quote Link to post Share on other sites
Sis Posted September 6, 2009 Author Report Share Posted September 6, 2009 (edited) Przemku 10. Dziękuję za odpowiedź, ale niekoniecznie chodzi mi o rozważanie sensowności lub jej braku planowanej przeze mnie zmiany – Ty jej nie widzisz, ja owszem, nie o to mi chodzi. Interesuje mnie konkretnie – skąd wziąć zwykłą lufę wewnętrzną. PS. Sama wymiana lufy nie wystarcza, by poprawić osiągi, ponieważ im dłuższa lufa, tym mniej funkcjonalny jest zamontowany w tej replice cylinder. By osiągnąć lepsze efekty, ale sensowność tych działań to również temat poza tą dyskusją, należy oprócz lufy wymienić co najmniej cylinder. Niemniej jednak jestem pewien, że o tym wiesz. Tuksiaku Ale mi się podoba moja luśnia i widzę jej zalety, w przeciwieństwie do innych replik, gdzie widzę głównie wady, zwłaszcza dotyczące wykorzystania ich w mojej taktyce walki. Edited September 6, 2009 by Sis-Que-Vaz Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted September 7, 2009 Report Share Posted September 7, 2009 (edited) Najprościej kupić jakąś wyjętą ze stock'owej repliki na komisie naszym kochanym, ale bo Alledrogo - coś znajdziesz, choć ja przychylam się do wypowiedzi wyżej - długość ma naprawdę niewielkie znaczenie w ersofcie, większość młodych i niedoświadczonych tego nie ogarnia. Moim zdaniem długa lufka się przydaje tylko do osiągnięcia większych efpeesów, a tak to można grać w lesie nawet z MP5k i jego 11cm lufy. Edited September 7, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
Qasius Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 Dłuższa lufa nie zwiększy FPS ale poprawi skupienie. A co do luf nie precyzyjnych to podaje linki http://gunfire.pl/product-pol-1152190459-L...08-Element.html lufa 470mm lub http://gunfire.pl/product-pol-1152190457-L...08-Element.html 364mm Quote Link to post Share on other sites
Sis Posted November 6, 2009 Author Report Share Posted November 6, 2009 Już dziękuję Panowie, mam, co chciałem i jestem zadowolony. Temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 (edited) Chopie, te lufy to koło precyzyjnych nawet na półce nie leżały. Na tych lufach to się skupienie myśli chyba poprawia, bo na bank nie kulek. Uwierz mi i Goginowi, wiemy co piszemy, zakładaliśmy długie lufy do różnych replik, nie licząc snajp ze zwariowaną ilością fps, to w niczym nie pomaga, poza wzrostem punktów lansu i lepszym samopoczuciem. Do założyciela, w tym naprawdę nie ma po co zmieniać lufy na dłuższą. Koniec, kropka, end, nie wiem co Ci jeszcze napisać żebyś pojął ;-). EDYTA: Się powieliliśmy ;-). Edited November 6, 2009 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts