ugoczukwe Posted September 8, 2009 Report Share Posted September 8, 2009 Witam! Posiadam taki kolimator (nieco starszą wersję, kupioną ponad rok temu na taiwangun'ie) http://www.taiwangun.com/shop,show,1148 , od daty zakupu nie był ani razu użyty "na poważnie", praktycznie bawiłem się nim w domu. Leżał bez baterii w pudełku, przez około rok+/-. Jakiś czas temu kupiłem do niego baterię z zamiarem sprzedania go(baterie wybierałem na podstawie instrukcji od kolimatora, ma takie oznaczenie- CR2032) i okazuje się, ku mojemu zdziwieniu, że kolimator nie działa. A mianowicie przy żadnym z ustawień od 1 do 11, nie widać czerwonej kropki która powinna się wyświetlić. Skorzystałem z pomocy instrukcji, zmieniłem ustawienie baterii, bawiłem się z tym ponad godzinę, żadnych efektów :poddanie: . Nie mam pojęcia co mogło spowodować to, że kolimator nie działa, czy ktoś z forumowiczów spotkał się z takim problemem w swoich kolimatorach, albo jest w stanie mi pomóc? Dodam jeszcze, że kolimator nigdy nie upadł na ziemie, ani w niego niczym nie uderzałem ;-) . Quote Link to post Share on other sites
seger Posted September 8, 2009 Report Share Posted September 8, 2009 styki nie są zanieczyszczone ? masz na niego gwarę to ślij do krakmana :) Quote Link to post Share on other sites
ugoczukwe Posted September 8, 2009 Author Report Share Posted September 8, 2009 Gwarancji już nie ma, jeżeli nic nie uda mi się zdziałać skoczę z nim do serwisu. Możliwe, że ze stykami jest coś nie tak, ale pojęcia nie mam jak rozebrać ten kolimator na części :???: Znasz jakiś inny sposób aby obejrzeć te styki? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 po odkreceniu dekla od baterii powinny być blaszki je trzeba sprawdzic tak samo jak i przy przelaczniku Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted September 16, 2009 Report Share Posted September 16, 2009 Zrób może fotkę jak to wygląda po odkręceniu dekielka. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 16, 2009 Report Share Posted September 16, 2009 Raczej kabelek co do denka jest przylutowany się ukręcił. Quote Link to post Share on other sites
ugoczukwe Posted September 16, 2009 Author Report Share Posted September 16, 2009 Zdjęcie: http://img43.imageshack.us/i/p1609092148.jpg/ Jak dotąd próbowałem coś tam rozebrać, znaleźć jakiś kabelek, itp., ale moje poszukiwania spełzły na niczym :???: . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts