darkness24 Posted September 11, 2009 Report Share Posted September 11, 2009 Witam . Otóż mam taki pewien problem w moim AK 74 (CM.031) . Gdy strzelam, nie ważne czy serią czy pojedyńczo to zdażają się co pare strzałów puste wystrzały i nie wiem co z tym robić ? czego to może być wina . I ODRAZU PODKREŚLAM. ! że wcześniej strzelałem na kulkach 0.25g i było super żadnych pustych strzałów a teraz gdy strzelam na 0.23g to lekko kulke znosi zawsze i zdarzają się puste strzały . Wie ktoś dlaczego tak sie dzieje ? Czy to wina za lekkich kulek ? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted September 11, 2009 Report Share Posted September 11, 2009 1. Za mocno dociśnięta gumka hop-up. 2. Coś z magazynkiem. 3. Waga kulek raczej nie ma nic do rzeczy... raczej stawiam, że kulki to PJ i się blokują w magazynku... Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
darkness24 Posted September 11, 2009 Author Report Share Posted September 11, 2009 Kulki to Gunfire . a więc co mam zrobić ? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted September 11, 2009 Report Share Posted September 11, 2009 Zobacz stopień dociśnięcia gumki hopa. Najlepiej daj na minimum potem zobacz czy dalej tak jest... Zobacz na innym magu. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
darkness24 Posted September 11, 2009 Author Report Share Posted September 11, 2009 Wcześniej na 0.25 był HU bardziej docisniety i nie było tych pustych a teraz na 0.23 mam prawie na minimum i dalej znosi . Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted September 11, 2009 Report Share Posted September 11, 2009 Znosi Ci bo masz pewnie za lekkie kulki, smar na gumce, brud w lufie i... :D Pozdraiwam. No i musowo zmień kulki. Quote Link to post Share on other sites
darkness24 Posted September 11, 2009 Author Report Share Posted September 11, 2009 Tylko na jakie kulki ? tzn w białym w gunie to z tego co na stronce to pj 0.25g bo na tych mi zalezy bo kupilem wczesniej na wyprobowanie 500 kulek 0.25 od "tajgun" i na nich bylo ok a na 0.23 cos sie zacina . ale na karabinkach kumpli - mp5 od jg i ak 47 od cymy . chodzi normalnie . Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted September 11, 2009 Report Share Posted September 11, 2009 G&G, Guarder. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
darkness24 Posted September 11, 2009 Author Report Share Posted September 11, 2009 czyli w białym chyba ich nie kupie no ale zapytam o nie Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted September 11, 2009 Report Share Posted September 11, 2009 Hę? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted September 11, 2009 Report Share Posted September 11, 2009 Chodzi mu najpewniej o miasto - jak ma podane, BIAŁYstok... Moim zdaniem to na bank wina magów, ale wina bardziej leży po części tych szitowych kulek, zmień je. Quote Link to post Share on other sites
darkness24 Posted September 12, 2009 Author Report Share Posted September 12, 2009 A jeżeli to wina magazynka to co mam zrobić ? a i na jakie kulki ? PJ będą dobre ? Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted September 12, 2009 Report Share Posted September 12, 2009 G&G albo Guarder. Quote Link to post Share on other sites
darkness24 Posted September 12, 2009 Author Report Share Posted September 12, 2009 no dobra to postaram się takie załatwić a co zrobić w takim razie z magazynkiem ? Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted September 16, 2009 Report Share Posted September 16, 2009 Rozbierz i wyczyść. Zebrało się trochę syfu i raz sprężyna maga kręci kołem zamachowym normalnie innym razem się blokuje. I sprawdź na 'normalnych' kulasach. Czyścić możesz suchym pędzlem. Jak już to zrobisz to poskładaj jak było bo zaraz będzie temat 'jak złożyć hicap'a' :-P Quote Link to post Share on other sites
akmak Posted September 16, 2009 Report Share Posted September 16, 2009 Nie masz nikogo kto mógłby pożyczyć ci magazynek? Najlepiej zamienić się na 1 dzień zabawy i zobaczyć czy u kolegi też będą takie same objawy 8) Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 Co do kulek to Madbule są też kozackie ;). Quote Link to post Share on other sites
darkness24 Posted September 25, 2009 Author Report Share Posted September 25, 2009 odświeżam temat ponieważ stary mag już sie wogóle zepsuł bo coś tam pękło i gdy jeszcze działał już puste wystrzały zdarzały się co 5 strzałów, a więc teraz zamówiłem nowy magazynek (hi-cap) wraz z kulkami guardera. magazynek pasuje wszystko jest okej ale teraz to już wogóle właściwie nie strzela . kulki podaje co 10 lub 20 . i wogóle nici . wiec co teraz ? napewno to juz nie magazynek i kulki . Quote Link to post Share on other sites
darkness24 Posted September 26, 2009 Author Report Share Posted September 26, 2009 Temat do zamknięcia . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts