Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Puste wystrzały .

Recommended Posts

Witam .

Otóż mam taki pewien problem w moim AK 74 (CM.031) . Gdy strzelam, nie ważne czy serią czy pojedyńczo to zdażają się co pare strzałów puste wystrzały i nie wiem co z tym robić ? czego to może być wina . I ODRAZU PODKREŚLAM. ! że wcześniej strzelałem na kulkach 0.25g i było super żadnych pustych strzałów a teraz gdy strzelam na 0.23g to lekko kulke znosi zawsze i zdarzają się puste strzały .

Wie ktoś dlaczego tak sie dzieje ? Czy to wina za lekkich kulek ?

Rozbierz i wyczyść. Zebrało się trochę syfu i raz sprężyna maga kręci kołem zamachowym normalnie innym razem się blokuje. I sprawdź na 'normalnych' kulasach. Czyścić możesz suchym pędzlem.

Jak już to zrobisz to poskładaj jak było bo zaraz będzie temat 'jak złożyć hicap'a' :-P

• 2 weeks later...

odświeżam temat ponieważ stary mag już sie wogóle zepsuł bo coś tam pękło i gdy jeszcze działał już puste wystrzały zdarzały się co 5 strzałów, a więc teraz zamówiłem nowy magazynek (hi-cap) wraz z kulkami guardera. magazynek pasuje wszystko jest okej ale teraz to już wogóle właściwie nie strzela . kulki podaje co 10 lub 20 . i wogóle nici . wiec co teraz ? napewno to juz nie magazynek i kulki .