tomasz slab Posted February 17, 2011 Report Share Posted February 17, 2011 Może być tak nawet będzie łatwiej lecz serwo i tak musi być bo tak będzie łatwiej a koszt serwa do tego celu to jakieś 20 zł Quote Link to post Share on other sites
tomasz slab Posted February 17, 2011 Report Share Posted February 17, 2011 a może po prostu kupić za 300zł model czołgu r/c z działkiem asg i po problemie ?? pozdro Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 17, 2011 Report Share Posted February 17, 2011 który pluje na 5 metrów :) Quote Link to post Share on other sites
tomasz slab Posted February 17, 2011 Report Share Posted February 17, 2011 Pewnie tak lecz jest na tyle mały że może się prawie niepostrzeżenie poruszać a napęd elektryczny jest cichy . Można wziąć z niego tylko układ jezdny do tego dwa glocki na auto i na zasadzki wystarczy tam nie trzeba strzelać na 20m.Cgyba się ze mną zgodzisz? Quote Link to post Share on other sites
Yfronus Posted February 17, 2011 Report Share Posted February 17, 2011 Pewnie tak lecz jest na tyle mały że może się prawie niepostrzeżenie poruszać a napęd elektryczny jest cichy . Nie widziałeś jeszcze takiego modelu w działaniu, prawda? Quote Link to post Share on other sites
tomasz slab Posted February 18, 2011 Report Share Posted February 18, 2011 ale pytasz o czołg czy taką przeróbkę bo jeśli to drógie to nie Quote Link to post Share on other sites
wiedzmin1994 Posted February 18, 2011 Report Share Posted February 18, 2011 można też urzyć prostej platformy z kołami podwozie jakiegoś samochodu off road r/c domątować niewielkiego aega z serwem na spuście nadajnik 4kanałowy i po robocie bez kabli a po dołączeniu kamerki tzw fpv można to rozbudować jak amerykańskie roboty bojowe widziałem je na discovery A kwestia zniszczenia takiego pojazdu? Normalne trafienie, czy raczej lepiej podejść i poprostu kopnąć, żeby przestało działać? Według mnie takie "roboty" jakie opisujesz nie mają sensu w ASG. Quote Link to post Share on other sites
tomasz slab Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 działanie przewidywałem raczej a zasięgu wzroku bo system spv jest drogi więc jeśli chciałbyś go kopnąć (jalść od tyłu) to tam czeka operator z aegiem i przynajmniej ja bym nie pozwolił go kopnąć.A tak na marginesie to te wszystkie pomysły mają mieć zastosowanie we wszelkiego rodzaju pułapkach a nie brać udział w szturmie jako samodzielna jednostka.Jeśli coś do ciebie strzela to szukasz raczej człowieka?a nie jakiegoś małego dziwolonga i wtym momęcie reszta osób biorąca udział w pułapce ma przewagę lekkiej dezoriętacji czyż nie? P.S Moim skromnym zdaniem jeśli to by choć siało kulki na wysokości 1,5m i na odledłość 10mto ma wszelkiego rodzaju pułapki by się sprawdziło. Quote Link to post Share on other sites
tomasz slab Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 wiedżmin1994 widzę że nastąpiło u ciebie zacięcie co wiedza na temat się skończyła??????????????????????????????????????? Quote Link to post Share on other sites
Vorox Posted March 8, 2011 Report Share Posted March 8, 2011 (edited) To zacznę od tego, że moja wiedza elektroniki to zero absolutne, ale czy nie dałoby się tego wykorzystać do zrobienia ruchomego stanowiska np M249? Chodzi mi o statyw z mechanizmami do przesuwania tego w pionie i poziomie. Operator mógłby być kila metrów od urządzenia i prowadzić silny ogień nie narażając się na trafienie. Trzeba by tylko opracować jakiś sprawdzalny sposób odłączania tego strzałem z przodu, żeby dać ostrzeliwany szansę (coś w guście wyłączników o powiększonej powierzchni). Mając coś takiego (nie popadając w paranoje montowania na tym kamer czy czegoś w tym guście) idea pillboxa, wieży z KMem czy instalowania tego na pojazdach byłaby co najmniej ciekawa. Czy byłaby możliwość opublikowania planu tego urządzenia? Edited March 8, 2011 by Vorox Quote Link to post Share on other sites
tomasz slab Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 vorox nic prostrzego trzy serwa odbiornik aku jeden zawias dobry pomysł i masz jak co pytaj na pw Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts