Yfronus Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 (edited) Zwykły Crisis też jest spoko. Borderlands też jest git, ale chyba ma za małe wymagania :wink: Pozdrawiam. [edyta] literówka. Edited August 31, 2010 by Yfronus Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 GTX 285 + troszeczkę tuningu w kierunku mocy. Procek czterordzeniowy do tego i w sumei trochę za mało ramek by już tylko 2GB. A system to Windows 7. Borderlands na maxmax już testowałem. Niestety NVidia ciągle nie usunęła problemu ze sterownikami i niektóre gry są zwyczajnie nie do grania bo ekran staje się bardzo ciemny. Problem występuje tak długo jak długo monitor jest kompatybilny ze sterami karty i system go rozpoznaje. Jak podpinam 23" LG, który normalnie jest telewizorem LCD i system go nie kojarzy to jest ok. Na tym testowałem Borderlandsa i Bioshocka w 1920x1080 i też było cacy. Ale, że nie mieszkam sam i pewnej osobie w domu fakt, że mam jej telewizor przy kompie mocno doskwiera to muszę się czaić ;-) . Co do gier to mało jakie mnie zainteresują bo i tak kupię jedną, maksymalnie dwie, więc szukam czegoś z ciekawą historią. I chyba kupię se Bioshocka 2. I wszystkie dodatki do Fallouta 3. Póki co czekam na odzyskanie Steama i sprawdzę co mi Metro 2033 pokaże. Właśnie: czy ktoś z użyszkodników kart NVidii też ma ten problem z mrokiem? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 Mam GTX260 od ASUSa i problem takowy miałem tylko pod Win 7 ;) Vista dla mnie ładniejsza, lepsza i wygodniejsza. I mi wszystko lepiej chodzi niż nawet na XP :P Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 (edited) Pod Vistą miałem to samo. Z tego co wiem to od pewnej wersji sterów pojawil się problem. I do tej pory się ciagnie. XP nie ma tego problemu bo tam ustawienia jasności itp są dla całości systemu a nie dla pulpitu i gier z osobna. Ale do tak starego systemu nie będę sie cofać. A GTX285 mam oryginalny od NVidii. Edited September 2, 2010 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 (edited) Przetestuj cellfactora, gra w sam raz na test mocnego sprzętu. Dobra grafika i świetna fizyka podczas walk na arenach z botami. Do ściągnięcia jest bodajże demo. Mi na w7 4gb ram core2duo 3,5ghz i radku 4850 działa niezbyt płynnie chociaż gra wyszła chyba w 2007 :D Edited September 2, 2010 by Pawelo Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted September 4, 2010 Report Share Posted September 4, 2010 Sprawdziłem Metro na maxmaxie. Ale tu już cudów nie ma. Jest płynnie i szybko ale to chyba granica możliwości ;-) . Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted September 4, 2010 Report Share Posted September 4, 2010 No to jak Metro ci płynnie chodzi, to już tylko czekaj na mocniejsze gry, chociaż te tak szybko to nie wyjdą. Ewentualnie zrób benchmarka Tibii xD Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted September 4, 2010 Report Share Posted September 4, 2010 (edited) Jakbym podłączył ten duży monitorek co chodzi w 1920x1080 to by już było smutniej. Metro na szczęście nie robi mi problemu z mrokiem o którym pisałem wcześniej i mogę grać na małym monitorze, który śmiga w maksymalnej rozdzielczości 1440x900, nie narażając się na pogryzienie przez właściciela dużego elcedeka ;-) . I to na nim czuję granicę mocy komputera. Dowalę jeszcze ze dwa GB ramu to się co nieco powinno poprawić. Edited September 4, 2010 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted September 4, 2010 Report Share Posted September 4, 2010 Jak już wspomniałem, poeksperymentuj z Panelem sterowania Nvidii. Najlepiej przy Ustawieniach Globalnych w zakładce Zarządzanie ustawieniami 3D wrzuć: Limit rozszerzania: Wyłącz Maksymalna ilość wstępnie renderowanych klatek: 8 Optymalizacja wątkowa: Włącz Potrójne buforowanie: Włącz Przyspieszenie wieloekranowe: Tryb jednoekranowy Tryb zarządzania energią: Preferuj maksymalną wydajność Takie ustawienia w nowszych i mocniejszych grach gwarantuje podwyższenie wydajności o jakieś 8-15 fps. Reszta to już wedle uznania. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted September 4, 2010 Report Share Posted September 4, 2010 Ale mi nie chodzi o szybkość działania. Mi chodzi o maksymalną jakość wyświetlanego obrazu. To się w tym co podałeś pokrywa? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted September 5, 2010 Report Share Posted September 5, 2010 Reszta ustawień tak. Te podane tutaj jedynie sprawiają, że FPSy nie schodzą do poziomu absolutnie minimalnego przy mocniejszych grach. I karta mniej się przy nich nagrzewa. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 Czyli te ustawienia dotyczą jakichś innych pierdół, które nie utną mi żadnych efektów w grach? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted September 7, 2010 Report Share Posted September 7, 2010 Nie. Zwiększą wydajność karty jedynie. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted September 7, 2010 Report Share Posted September 7, 2010 To poustawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts