Karmazyt Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 Mam zamiar wymienić części w mojej eMce. Przede wszystkim, wszystkie części chcę Classic Army, poniżej lista tego co chciałbym kupić: Prowadnica sprężyny - CLICK. Sprężyna M120 - CLICK. Precka 6,04 - CLICK. Komora HU - CLICK. Czy będzie to kompatybilne z tym: CLICK.? Proszę o opinie i komentarze, podpowiedzi także mile widziane :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 Powybierałeś chyba najgorsze części jakie mogłeś, pewnie się sugerowałeś ceną. Prowadnica Apple, z łożyskowaniem, sprężyna G&G albo Guarder, precka Systema/Guarder, komora KA/Systema, a ten zestaw Elementa odpuść sobie w ogóle. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted October 4, 2009 Author Report Share Posted October 4, 2009 Hmmm, faktycznie, może i patrzałem na cenę, bo niestety nie mam nieograniczonych środków do wydania :) OK, Elementa wywalamy. A co z resztą jest nie tak? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 Zadaj sobie pytanie co chcesz osiągnąć. AGM nie jest ekstra bazą pod przeróbki. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted October 4, 2009 Author Report Share Posted October 4, 2009 Może i nie jest na wypasie, ale nadal nie wiem co jest złego w precce i komorze od Classic Army. Chodzi mi tylko o to, żeby było to kompatybilne, i żeby działało. Resztę części i tak będę wymieniał, ale powoli i spokojnie. Czy te części od CA są aż tak dupne, czy o co chodzi? Pomijając moje AGM... Quote Link to post Share on other sites
Hipis Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 A co jak wsadzisz komore od Systemy i precke np. Guardera to nie będą kompatybilne ? :-F Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 Prowadnica jest lipna. Precka też. Komora ujdzie ale nie wiem po co ją wymieniasz? Sprężynę weź Guardera i musisz przy tym wymienić tłok. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted October 4, 2009 Author Report Share Posted October 4, 2009 Mógłbym prosić, o rozwinięcie wypowiedzi? Dlaczego precka jest lipna? Jaką sprężynę, i jaki tłok? Sprężyny większej niż 120 nie chcę, więc czy możecie coś polecić? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 Sprężyna Systema/Guarder M120; Komora KA; Precka Guarder/Systema ew. MadBull/Deep Fire; Prowadnica, tak jak AnR radzi. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted October 4, 2009 Author Report Share Posted October 4, 2009 OK, dzięki za info. Temat można zamykać. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 Możesz dorzucić jeszcze Dystansery H, PJ-ta. http://www.taiwangun.com/shop,show,1118 Gumkę sylikon masz? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted October 4, 2009 Author Report Share Posted October 4, 2009 Dystansery i gumkę zamawiam jutro. Komora i sprężyna prawdopodobnie w czwartek. Odnośnie precki - lepiej kupić taką o długości 363mm tak jak powinna być w eMce czy 600mm, tak żebym mógł ją puścić przez tłumik ? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 (edited) To zależy od Ciebie i cylindra Twojej emki ;) Możesz puścić przez tłumik tylko max 590mm. Nie wiem czy nie warto mieć tłumika działającego ;) Pozdrawiam. Edited October 4, 2009 by grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 Kup komorę KA a jak Ci nie będzie działać to Grzechotnik odkupi od Ciebie ją. Sprężyna Guardera i tłok jak po kosztach to MadBull z 7 stalowymi zębami powinien to ogarnąć. Jeśli zapodasz taką długą preckę to będziesz musiał zmienić cylinder, w emkach wstawiają jak leci raz typ 0 raz 1 itd. Z drugiej strony po co z emki robić wędkę? Komorę masz "metalową" i nie licz na to że komora KA czy CA będzie lepiej kręcić, Dobra gumka tutaj polecam zieloną G&G i trochę teflonu by uszczelnić, powinno być dobrze. Jaki masz silnik do tego i jakie kable? Przy M130 stok styki będą się smażyć i kable świecić więc tutaj też musisz pomyśleć nad mosfetem który na pewno ułatwi Ci życie. BTW. Nie "sylikon" tylko silikon. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted October 6, 2009 Author Report Share Posted October 6, 2009 Sprężynka tam siedzi teraz M110, z tego co mówił typ jak kupowałem, ale czy to fabryczna czy nie to nie wiem. OK, sprężynę, tłok i gumę to już wiem jaką. A cylinder? Co byś polecił do tego? Kable i silnik stockowe, narazie nie zmieniam, ale pod koniec listopada chcę zmienić okablowanie + batka Intellecta albo Firefoxa. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 6, 2009 Report Share Posted October 6, 2009 Okablowanie z MOSFETem i deansami wyniesie Cię około 30PLN, tak więc zrób to samemu ;) Batka? Hmm, albo FireFox albo jakieś li-po ;) Albo 7,4V albo 11,1 z diodką ;) A na lufę jaką się zdecydowałeś? Cylinder jakiś najtańszy. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted October 6, 2009 Author Report Share Posted October 6, 2009 Lufa taka póki co, na Systeme nie mam kasy narazie ;) A zresztą się jeszcze zastanowię, i jak coś będę się pytał ;) Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 6, 2009 Report Share Posted October 6, 2009 (edited) Heheh, to jest ta sama półka co Systema ;) Ja uważam, że nawet lekko lepsza ;) Cylinder 0 w takim razie ;) Pozdrawiam. Edited October 6, 2009 by grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted October 6, 2009 Author Report Share Posted October 6, 2009 Grzechotnik, możesz zapodać linka do tego cylindra? :) Byłbym niezmiernie wdzięczny ;) Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 6, 2009 Report Share Posted October 6, 2009 Hmm, na specu nie ma żadnego dostępnego, aczkolwiek obojętnie jaki typ 0 o zwykłej szerokości będzie dobry ;) Czy to Systema/Guarder/Prometheus/Deep Fire i kupa innych ;) http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1386 http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=507 http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=705 Aczkolwiek, zapytaj, może mają jakąś zerówkę na specu, bo po co wydawać kolejne 15PLN na przesyłkę ;) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted October 6, 2009 Author Report Share Posted October 6, 2009 No właśnie, wolałbym ze Speca brać, bo kupuję odrazu kilka par mundurów, butów itp, więc wyjdzie zamówienie za 2-3tys. ;) Dla całej ekipy zamawiamy ;) No dobra, to ja sobie coś pokombinuję, w razie czego odezwe się ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts