Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wymiana części w M4A1 AGM. Proszę o opinie.

Recommended Posts

Mam zamiar wymienić części w mojej eMce. Przede wszystkim, wszystkie części chcę Classic Army, poniżej lista tego co chciałbym kupić:

Prowadnica sprężyny - CLICK.

Sprężyna M120 - CLICK.

Precka 6,04 - CLICK.

Komora HU - CLICK.

Czy będzie to kompatybilne z tym: CLICK.?

Proszę o opinie i komentarze, podpowiedzi także mile widziane :)

Pozdrawiam

Powybierałeś chyba najgorsze części jakie mogłeś, pewnie się sugerowałeś ceną.

Prowadnica Apple, z łożyskowaniem, sprężyna G&G albo Guarder, precka Systema/Guarder, komora KA/Systema, a ten zestaw Elementa odpuść sobie w ogóle.

Może i nie jest na wypasie, ale nadal nie wiem co jest złego w precce i komorze od Classic Army. Chodzi mi tylko o to, żeby było to kompatybilne, i żeby działało. Resztę części i tak będę wymieniał, ale powoli i spokojnie.

Czy te części od CA są aż tak dupne, czy o co chodzi? Pomijając moje AGM...

Kup komorę KA a jak Ci nie będzie działać to Grzechotnik odkupi od Ciebie ją.

Sprężyna Guardera i tłok jak po kosztach to MadBull z 7 stalowymi zębami powinien to ogarnąć. Jeśli zapodasz taką długą preckę to będziesz musiał zmienić cylinder, w emkach wstawiają jak leci raz typ 0 raz 1 itd. Z drugiej strony po co z emki robić wędkę? Komorę masz "metalową" i nie licz na to że komora KA czy CA będzie lepiej kręcić, Dobra gumka tutaj polecam zieloną G&G i trochę teflonu by uszczelnić, powinno być dobrze.

Jaki masz silnik do tego i jakie kable? Przy M130 stok styki będą się smażyć i kable świecić więc tutaj też musisz pomyśleć nad mosfetem który na pewno ułatwi Ci życie.

BTW. Nie "sylikon" tylko silikon.

Sprężynka tam siedzi teraz M110, z tego co mówił typ jak kupowałem, ale czy to fabryczna czy nie to nie wiem.

OK, sprężynę, tłok i gumę to już wiem jaką.

A cylinder? Co byś polecił do tego?

Kable i silnik stockowe, narazie nie zmieniam, ale pod koniec listopada chcę zmienić okablowanie + batka Intellecta albo Firefoxa.

Hmm, na specu nie ma żadnego dostępnego, aczkolwiek obojętnie jaki typ 0 o zwykłej szerokości będzie dobry ;) Czy to Systema/Guarder/Prometheus/Deep Fire i kupa innych ;)

http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1386

http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=507

http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=705

Aczkolwiek, zapytaj, może mają jakąś zerówkę na specu, bo po co wydawać kolejne 15PLN na przesyłkę ;)

Pozdrawiam.