Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Tłumik płomienia od AKM (P&J) na AK-47 Cymy (CM.028)

Recommended Posts

Jest możliwe, musisz tylko odkręcić wcześniej tłumik płomienia z repliki. Pytanie tylko po co to montować tłumik płomieni od AKM'a na AK-47?

Eee... ale na AK-47 nie ma tłumika płomienia chyba! To na AK-74 jest. Owszem, na AK-47 jest jakieś tam zakończenie lufy, ale tłumikiem płomienia bym tego nie nazwał.

I jak to po co montować - by mieć namiastkę AKM, które puki co nie ma w tańszej wersji.

• 3 weeks later...

Wymienic po to, żeby fajniej wyglądało. Gdy spełniałem ''patriotyczny obowiązek'' i słuzyłem w Wojsku Polskim w latach 1991-1993, to gdy sie po warcie zdawało broń, a w magazynie były kałachy albo z tym ''osłabiaczem podrzutu'' albo ze zwykłą, klasyczna nakrętką, to kto mógł, to tak na szybko, (żeby oficer dyżurny nie zczaił) zdając broń, odkręcał z giwery stojącej obok ten tłumik i zamieniał na nakrętkę którą miał w swoim kałachu.

Miec ten ''dziób'' na giwerze było szpanem i bajerem :) Ale nikt nie miał go dłuzej jak 3 dni, bo kolejna zmiana warty mu w magazynie podmieniła :)

W strzelaniu z dziobem, czy tez z nakrętka nie czułem jakiejkolwiek różnicy.

Edited by KorbaSWD