killer666 Posted October 14, 2009 Report Share Posted October 14, 2009 (edited) Hej! Mam takie pytanie, zastanawiam się nad kupnem jakiejś repliki z gbb na co2. Podobno krakmani i specshop będą je mieli za jakieś 2tyg może. Czy zimą postrzelam się normalnie mając replikę na co2? A jak nie to co można użyć zamiast co2 lub jakiś zamiennik do replik na gg, nie miałem do czynienia z replikami na gaz więc stąd moje pytanie. Będę bardzo wdzięczny za pomoc! :) Edited October 14, 2009 by killer666 Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted October 15, 2009 Report Share Posted October 15, 2009 Najprawdopodobniej będziesz miał syfony, albo zamek nie będzie hulał jak normalnie - gorsze rozprężanie gazu w niskiej temperaturze. CO2 jest teoretycznie lepszy zimą, ale ja i tak miałem z nim problemy. Quote Link to post Share on other sites
wajser Posted October 15, 2009 Report Share Posted October 15, 2009 HP... wiem, że nie o tym mowa ale to chyba jedyne dobre rozwiązanie dla gaziaków na zimę. Quote Link to post Share on other sites
killer666 Posted October 15, 2009 Author Report Share Posted October 15, 2009 Mogą być te syfony, ważne żeby się postrzelać. Znudziło mnie już strzelanie z aegów chcę coś nowego po tych 5latach ;) A co do konserwacji broni to uszczelki pewnie warto przed i po akcji popsikać? Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted October 15, 2009 Report Share Posted October 15, 2009 Pewnie warto popsikać. Nadchodząca zima jest pierwszą dla replik GBB-R na CO2, więc nikt nie może ani potwierdzić, ani zaprzeczyć jak repliki będą się zachowywać na mrozie. Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted October 16, 2009 Report Share Posted October 16, 2009 Ja używałem już kilka lat temu Sigmy na CO2, która jak najbardziej była repliką GBB, więc myślę, że będziecie mieli podobnie... Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted October 16, 2009 Report Share Posted October 16, 2009 Ja osobiście mam ten komfort, że tutaj zimy jako takiej nie ma, ale jak to mawiają bracia "pożywiom uwidim". Quote Link to post Share on other sites
janusz1201 Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 Zastanawiam się nad kupnem karabinu gbb ale nie wiem co zima noże ktoś napisać jakie są problemy na gg lub co2 Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 przeczytaj tutaj, kolega Sebin przeprowadził test "zamrożeniowy" całego karabinka http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/52002-m4a1-gas-blowback-wa/page__st__540 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts